Kakvo je to cjepivo? Ide u 2 doze i štiti djecu do 5te godine od navedenog i još koječega. Cijena prava sitnica: 500kn.
Printable View
Kakvo je to cjepivo? Ide u 2 doze i štiti djecu do 5te godine od navedenog i još koječega. Cijena prava sitnica: 500kn.
U svakom slučaju protiv onog tipa meningokoka koji je kod nas najčešći nije. A inače ne znam (da li je to prevenar/pneumo 23 :? )
Danas sam prvi put čula za to cjepivo....
Baš sam tužna što će se time cjepiti dva mala bića pa si dajem šansu da to možda ima smisla.
Rotarix je cjepivo protiv rota virusa, ide u 2 doze, svaka oko 450 kuna. Koliko znam, njim se cijepe male bebe, od nekoliko mjeseci starosti.
Ne znam kako se tu meningokok uklapa.
Pneumo23/prevenar je cjepivo protiv pneumokoka.
:/
za Rotu se treba cjepit do 6 mj starosti.
a Prevenar/Pneumo..ima vše tema ovdje..
Znači ne postoji koktel cjepiva koji pokriva više toga?
Upravo aktivna tema o pneumokoknim cjepivima na 0-1
sazetak IMHO...
Citiraj:
Moj V. je imao rotu sa 7 tjedana, 5 dana, 30 stolica dnevno, ali nije 'vrijedno' cijepljenja. Vidjela sam reklamu za to cjepivo i stvarno sam se začudila otkud sad tako nešto. Mislim da to nije kombinirano cjepivo.
M je imala rotu sa 10 mjeseci, katastrofa!!! 6 dana, temperatura 3 dana, 8-10 stolica dnevno, povraćanje 5 dana, uvukla se fontanela ali još nije skroz dehidrirala. Užas!! Drugo dijete ću svakako cijepiti. Svaki virus na pojedinom djetetu ne djeluje jednako. Da svi imaju tako slabe reakcije, cijepiva ne bi bilo. Inače, jako puno djece od rote završi u bolnici. Vi ste hvala Bogu dobro prošli.
Da, ali mi smo bili u bolnici zbog bronhiolitisa, pa smo tamo (oboje) dobili rota virus i ostali dok i to nije prošlo. To je svakako bila olakšavajuća okolnost. V. je bio jako proždrljiva :P beba, pa je stalno jeo, jeo i jeo... Dobio je infuziju, ali tek negdje 4. ili 5. dan, do tada se dobro držao i nije bilo dehidracije.
Ne mogu se sloziti. Misljenja sam da i farmaceutska industrija mora zaraditi :saint:Citiraj:
twin prvotno napisa