Nakon 28mjeseci se odjavljujemo...
kao što sam napisala u naslovu!
Ne dojimo već 10dana!
Pune dvije godine je dojio non stop i svi su mi predviđali dolazak na veliki odmor sa sisom! A ja sam znala da će moje pametno dijete uz moju malu pomoć bezbolno prerasti.
I tako i biješe :)
Prvih 20tak mjeseci se uspavljivao samo sa cikom. Imao je ritual - večera-kupanje-cika-spavanje. To mi je bilo najteže prekinuti. Ali sam morala zbog njegovog (ne)spavanja u jaslicama. Nisu ga tete mogle uspavati jer sam to isključivo ja radila!
24 mjeseca je dojio konstantno (osim uspavljivanja), danonoćno i meni je lagano počelo smetati tako da mi je cika po danu postala "pokvarena". Sama ta riječ mu je bila dovoljna, poneki put bi bio "tužan" i pokrio oči rukama, ja bi ga poljubila, rekla da male bebe cike ciku (imamo jednog za primjer) i da je on velik, ili bi mu jednostavno skrenila misli na neku igračku.
Sise su mi u početku bile prepune šta sam rješavala kupusom, ali svega dan, dva, tri.
Tako da smo 4 mjeseca dojili samo po noći, tj pred jutro. I meni je odgovaralo i njemu malo se pomaziti.
S vremenom sam i to odlučila prekiniti i pretprošlu subotu sam bila na nekoj fešti i malo popila pa mu nisam dala po noći cikiti. Sljedeću noć smo se na brzinu digli, žurili smo negdje, nije ni skužio da nije cikio ;) Treću noć je cika bila "pokvarena" uz mali plač, skoro sam posustala :oops:
Četvrti, peti...ko od šale, sad sam govori da cike male bebe, a da je on veliki.
Ponosna sam na Karlov jednostavan, bezbolan, svjestan, (polu)samostalan prekid, a ponosna sam i na sebe i na dugi 28-mjesečni staž.
Post mi je poduž, ali sam htjela sa vama podijeliti moje korake za lagani prestanak.
Pozdrav do ...hmmm..brace ili seke
:mrgreen: