-
pranje igrački bez vode
ovako curke :)
imam 2 igracke koje ne podrzavaju pranje a super su mi za bebu jer proizvode puno zvukova i suskanja..jedini problem je sto moja curka sve stavlja u usta..kako oprati igracke a da ne utjecu? alkohol + voda pola pola pa naspricati? cula sam i da se natrlja u sodu bikarbonu pa strese prasak s igracke? kak vi to rjesavate?
-
ovako :)
sve, ali ama bas sve igracke koje se nisu mogle samo obrisati (nisu bile 100posto tvrda plastika i/ili guma) - znaci imale su na sebi kakogod mali komad nekog platna, tekstila ili slicnog - oprala sam u masini :) na nekom jednostavnom programu (kratko traje, niska temperatura, tekuci detergent). i to vise puta :)
ne sjecam se da sam ikoju igracku unistila, a bilo ih je :mrgreen:
-
ma problem je sto ova ima zvukove (neku muzikicu unutra) i izvlaci se glava koja se drmusa..pise da ne smije u masinu, inace ja isto sve stavim bez problema..
-
pa kazem - stavila sam sve. i neke koje rade na baterije :mrgreen:
ne sjecam se da sam ista unistila :) al su to bile mahom kvalitetnije igracke...
ne savjetujem svima da to slobodno rade i ne garantiram da ce svaka igracka "prezivjeti" tretman ;) samo kazem da ja jesam radila i da jesu prezivjele :mrgreen:
-
Mi imamo medvjetka koji ima unutra neki stroj na baterije pa on kao hrče kad ga stisneš (mene izluđuje :mrgreen: ) i svako toliko baš treba kupanje pa ga fino operiram po šavu na leđima, izvadim "zvučnu kutijicu" i poslije pranja vratim.
A neke nisam ni znala da sviraju (second hand igračke ;) ) pa su prosvirali poslije vešmašine :lol: .
-
ja sve perem u mašini, gumeno i plastično u perilici za suđe, a muzičke igračke prebrišem sa alkoholom. alkohol ishlapi odmah. :*
-
tenks tinci..:)vidis, skroz zaboravila da si mi ti mogla reci...danas sam naspricala mjesavinom alkohola i vode i stavila na balkon da se posusi pa cemo vidjeti :)
-
one koje baš nisu za veš mašinu našpricam octeniseptom