Nećete vjerovati, kao što ni ja nisam.
Danas na bundeku, križanje, staje veliki auto (viša klasa), unutra na prvom sjedalu mama u krilu drži dvoje male djece. Jedno od njih kroz otvoren prozor visi do pola van i maše rukama.
Preznojila sam se. Stala na pol zebre, gledam i ne vjerujem majke mi.
ALI to nije sve.
3 metra (doslovno) stoji mlada policajka u uniformi. I tako mi dođemo do nje, i pitam je nju: :evil: oprostite gospodična što vi ovdje radite?? sunčate se??? Ona :? Ja: Vidim da ništa ne radite, jer da radite vidjeli bi kako vam je ispred nosa prošlo dijete u autu koje napola viri van. Ona: SVAKI RODITELJ JE ODGOVORAN ZA SVOJE DIJETE! Ja: :evil: dobro, ali vi ste tu na dužnosti, to vam je bilo ispred nosa, i oćete da vam nabrojim sve što nije bilo po zakonu. Dakle-2 djece na prvom sicu, bez sjedalica mami u krilu tj. na komandnoj ploči sjede i plus jedno napola viri van. Ona se zblesirala. Ja sad već :evil: :evil: velim: molim da radite ono zašto ste tu, a ne da se sunčate, a i obzirom da imate uniformu trebali bi poznavati zakon!!! i okrenem se i odem.
Rekao mi je muž kasnije da nisam normalna, ali mi se um pomutio. PA ŠTA ONI RADE?!?!
Šta kažete na ovo i što bi vi napravile??