naišla sam jednom prilikom na recept. slaže se kao musaka pa u pećnicu!!!! bilo je raznih vrsta povrća, netko je to radio dan ranije, a sutradan samo zapekao!!!ne mogu ga naći!!!!
Printable View
naišla sam jednom prilikom na recept. slaže se kao musaka pa u pećnicu!!!! bilo je raznih vrsta povrća, netko je to radio dan ranije, a sutradan samo zapekao!!!ne mogu ga naći!!!!
Kod mene samo špinat, meso i riža preliveno jajima i vrhnjem. Eno ga na stolu, čeka "mušterije" za ručak.
hvala strawberry, nije to to!
bilo je red mese,pa gore umak od rajčice,špinat pa pire na vrhu!!! barem mislim!!!
i ja sam pripremila danas neku verziju.
meso,špinat ,jaja onako u rupice i sir, bilo je fino al baš me zanima recept s više povrća!
Ja tu musaku napravim od kelja, ili od brokule... Nikad nisam radila sa špinatom (ne zato jer se ne može - može se, nego zato jer moji sinovi obožavaju špinat na mlijeku pa ne daju da radim musaku od njega ;) ). Ovo je tipično jelo koje se radi od ostataka (dan ranije se nije pojela riža i meso, pa hajde napraviti novi ručak... ). Mislim da nikad namjenski nisam kuhala sastojke samo za ovo, jer je to dosta prčkanja.
Daklem - Musaka od kelja/špinata/brokule
Skuhati 1 šalicu riže (to je valjda 12 dag, ne znam, šalica od 2 dl) u slanoj vodi i isprati
Odvojeno na malo luka prodinstati malo mljevenog mesa (može ista količina, 1012 dag) kao za bolognese - ja dodam sol papar, vlasac, malo mljevene slatke paprike i paradajz iz tetrapaka ili tube, lovorov list i to je to.
U trećoj posudi kratko obariti povrće u slanoj vodi.
Treba još 10 dag tvrdog sira za ribanje (koristim sve od trapista do ementalera - uglavnom ostatke iz frižidera)
Daklem, slaže se u nauljenu vatrostalnu zdjelu - red povrća, red riže, naribani sir, red povrća i tako u 2-3 sloja, koliko ispadne. Gore obično bude sir.
Zaljev - 1 jaje i 1 čašica kiselog vrhnja, umutiti sa malo soli. Obično na zaljev naribam još malo sira, da uhvati lijepu koricu.
Zapeći cca 15 min u doooobro zagrijanoj pećnici da se sir rastopi, jaja skuhaju i svi sastojci lijepo povežu.
Btw. ide to i bez mesa, malo povećaš udio sira i uživaš...
Mislim da je ovo to što si tražila:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=31746
to je tooooooooooooooooo!!!!
hvala, hvala, hvala
:D :D :D :D :D :D :D