17 dana star i pao na težini...
...bok svima
kao što naslov kaže, imam bebu 17 dana staru koji je rođen sa 3650g, iz rodilišta izišao sa 3440g a trenutno ima 3400g.
Maleni se normalno ponaša, spava po noći po 2-3 sata, preko dana ima periode kad spava po 2 sata i kad je budan. Imam 10-12 podoja dnevno, na zahtjev, ako je cicao pa nakon sat vremena počne plakati, ponudim mu istu dojku, ako ponovno skoro bude nemiran, dam mu drugu pa počnem kasnije s tom kad ogladni. Jedino što kaka rijetko, svaka 3 dana otprilike ali kad se pokaka, normalna je stolica, žućkasta i kiselkastog mirisa (s prvim djetetom sam imala jako malo mlijeka i imala je stolice gladi, dobila je svega 200g u prvih mjesec dana pa sam morala početi uz dojenje s adaptiranim, potrajalo je dojenje tako 6 mjeseci jer nisam htjela odustati - mala je bila jako velika, imala je 4400g kad se rodila).
Ima 6-8 popišanih pelenica, jedino što ga muče vjetrovi dosta, kad papa prducka, poslije isto i kad ga to uhvati jedva ga smirujem.
Uglavnom, čini mi se da je sve u redu - nije nervozno, gladno dijete kakvo mi je bilo prvo ali mi nije jasno kako to da je pao na kilaži.
Imam digitalnu vagu pa sam ga mjerila prije i poslije dojenja i ispada da pocica 40-60ml kad ne papa 2-3 sata.
Naravno, okolina (muž i ekipa), budući da smo prošli kalvariju s prvim djetetom i da su me svi osuđivali kad se ispostavilo da je prvo dijete bilo mjesec dana gladno, su sad svi na gotovs i stalno me masiraju da je dijete gladno i da odem kod pedijatra po savjet jer da nije normalno da dijete gubi na težini. Molim savjet prvo kod vas...