Kako spriječiti deficit željeza?
Pokušala sam preko tražilice naći sličnu temu, ali me ista ignorira... :mrgreen:
Ako tema već postoji, molim moderatorice da me presele.
Nedavno sam ušla u zadnje tromjesečje trudnoće i ginekologica mi je rekla da ću morati početi uzimati neke preparate željeza, obzirom da mi je željezo, kao i hemoglobin na donjoj granici, a beba pred kraj trudnoće treba najviše željeza.
Kako ja te preparate ne podnosim baš dobro, a i užasno me zatvaraju, htjela bih pokušati sa nekim prirodnim pripravkom, kupljenim ili u home-made izvedbi.
Imate li neki dobar recept/savjet?
Kako sprijeciti deficit zeljeza?
Drage moje forumasice,
Molim pomoc. Naime danas sam saznala da imam nisko zeljezo, u vrijednosti 6 (minimum bi trebao biti 15). OK procitala sam vase savjete u vezi prehrane sto cu svakako slijediti.
Zanimaju me sljedece stvari pa vas najljepse molim da mi se javite sa vasim savjetima:
-koje ste simptome imali kad ste imali nisko zeljezo?
Da li je ijedna od vas imala simptome da vas boli jezik i/ili grlo?? Ako da, da li vas je to proslo nakon sto ste podigli zeljezo u normalu?
-LIjecnik mi je dao napitak zeljeza da pijem (tekucinu), ali me je strah da ce mi tesko pasti na stomak i da ce mi se obojiti zubi. Kakva su vasa iskustva u vezi ovoga, da li su vam se obojili zubi? DA li je dovoljno samo promijeniti nacin prehrane da bi se zeljezo poboljsalo ili da ipak uzmem ovaj preparat?
PUno vam hvala na odgovorima!