nemam vremena tražiti.
kada ovo iz naslova. maleni ima 13 mjeseci, e da i na koji način je najbolje.
smije li rižot od škampi, kozica i sl.?sve friško iz mora, ništa smrznuto i sumnjivog porijekla.
Šparoge sam mislila lešo?
Printable View
nemam vremena tražiti.
kada ovo iz naslova. maleni ima 13 mjeseci, e da i na koji način je najbolje.
smije li rižot od škampi, kozica i sl.?sve friško iz mora, ništa smrznuto i sumnjivog porijekla.
Šparoge sam mislila lešo?
Ništa :?
skampe i morske plodove nikako tako rano. oni su visokoalergene namirnice (cini mi se zbog hitina, ali nisam sigurna) i preporuka je da se s njima pocinje kad i s gljivama. oko 7 god.
za sparoge. ja sam svojoj ponudila divlje (jos malo pa 2 god ima) i nece da jede. nisam cula nikakav argument protiv davanja.
koliko sam skužila paid, ona bi nekakav recept, a i ja moram priznati. I to za šparoge. Pretty please :mrgreen:
Možda ima nešto na receptima?
evo probala pitome šparoge s prosom. prošlo odlično, smazao sve, probavnih tegoba nije bilo.
pred kraj kuhanja prosa dodala šparoge(samo mekani dio). začinila s mrvicu maslinova ulja i to je to.
zar stvarno do 7 godina čekati s plodovima mora.???
ja nisam tako dugo čekala, škampe su probali već sa godinu- godinu i pol (ne sjećam se točnno), doduše moji nisu skloni alergijama.
možda i ima, gledala ja, ali nisam mogla naći, a pretražnik ne radi. Ja bi neki fini recept, da zajedno klopamo za ručak - moja je već 2g.Citiraj:
Frida prvotno napisa
nije na ništa alergičan.kod nas u obitelji do 100-og koljena nitko nije alergičan. ali nikada ne znaš.do 7 godina mi se ipak čini ekstremno.to je tako fino i zdravo kad imaš friško da je šteta ne jesti.Citiraj:
Joe prvotno napisa
elin probaj ovo. ja nisam ali I. je uživaoCitiraj:
paid prvotno napisa
pa znaš kaj - budem, pa i ja ću jesti. A kaj proso napraviš na vodi ili nečem drugom?Citiraj:
paid prvotno napisa
ja bih mu dala da proba, ne bih to uspoređivala sa gljivama. pa ako ne odreagira, i ako mu se svidi, hraniš ga s tim. a ako mu ne paše, pozovi mene :mrgreen:Citiraj:
paid prvotno napisa
da na vodi.Citiraj:
elin prvotno napisa
Citiraj:
Joe prvotno napisa
dogovoreno :mrgreen:
Mislim da razlog za čekanje nije potencijalna alergija, nego vjerojatno teški metali. Jel zna netko više o tome? Sjećam se da sam negdje čitala da bi sa morskim plodovima stvarno trebalo dugo čekati. Nisam zagovornik ranog uvođenja potencijalno opasnih namirnica, ali za gljive i morske plodove se stalno nadam da će netko napisati da mogu i prije. Kad ih voliim.
nisam li negdje čula da se sa šparogama mora jako dugo čekati jer da mali bubrezi to ne mogu podnijeti?
Bilo bi mi jako drago da me razuvjerite jer usprkos tome što sam ja čula moje dijete klopa pitome šparuge kao ludo, moji su joj dali i od onda čim ih vidi u tanjuru samo njih izabire od svega ponuđenog.