Ispunjena kvota za bolovanje - ne mogu na bolovanje a trudna
Imam jedno pitanje: Trudna sam i za nekih mjesec dana trebala bih otvoriti bolovanje (jutarnje mucnine, niski tlak...stresan posao) . Moj ginekolog je skoro ispunio kvote za bolovanja! Sto da radim aki ispuni te kvote! Zar stvarno ne mogu na bolovanje?!
Re: Ispunjena kvota za bolovanje - ne mogu na bolovanje a tr
Citiraj:
fourth prvotno napisa
Trudna sam i za nekih mjesec dana trebala bih otvoriti bolovanje (jutarnje mucnine, niski tlak...stresan posao) . Moj ginekolog je skoro ispunio kvote za bolovanja! Sto da radim aki ispuni te kvote! Zar stvarno ne mogu na bolovanje?!
ovo prvi put čujem da je ginekolog ispunio kvotu pa netko ne može na bolovanje :?
ali mi je čudna i ova tvoja konstatacija: za nekih mjesec dana bi trebala otvoriti bolovanje :?
kako znaš da će ti trebat bolovanje za nekih misec dana?
zašto ti ne triba otić na bolovanje sada, a trebat će ti za misec dana?
kako znaš da će bit mučnina, povraćanja.....baš za nekih misec dana?
Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
......
ali mi je čudna i ova tvoja konstatacija: za nekih mjesec dana bi trebala otvoriti bolovanje :?
Moram reći da ovo potpisujem.
Ginekolog je taj koji preporučuje bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći. Ponekad te komplikacije mogu trajati cijelu trudnoći, a ponekad svega par dana, tjedana ili mjeseci.
No, prema početku trudnoće stvarno je teško reći kako će izgledati njen tijek.
Također, načula sam nešto o "kvotama". Ali ne u smislu da ne smiju otvarati bolovanje. :/ Iskreno sumnjam da bi se ikoji ginekolog zezao sa zdravljem trudnice (i svojom licencom) ako je njeno stanje ozbiljno i stvarno treba mirovati.
No ako misliš da si uskraćena, nepravilno tretirana, slobodno se informiraj i na HZZO-u. :)
Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
Citiraj:
fourth prvotno napisa
Trudna sam i za nekih mjesec dana trebala bih otvoriti bolovanje (jutarnje mucnine, niski tlak...stresan posao) . Moj ginekolog je skoro ispunio kvote za bolovanja! Sto da radim aki ispuni te kvote! Zar stvarno ne mogu na bolovanje?!
ovo prvi put čujem da je ginekolog ispunio kvotu pa netko ne može na bolovanje :?
Radi se o tome da radim u zagusljivom prostoru, posao je stresan, izlozena sam aromaticnim uljima, kloru, dizem tesko, klima mi uzasno smeta a nalazi mi se iznad glave, moram stajati na nogama a uza sve to imam mucnine i niski tlak... Moram ostati otprilike do 1.7. jer dolazi nova cura na obuku i nema je ko obucavati. O tome se radi...Zato sam napisala da namjeravam ici na bolovanje za mjesec dana... Znate li da li sve trudnice moraju proci komisiju koja im potvrduje bolovanje ili je to od slucaja do slucaja? Znam da je moja frendica morala ici na tu komisiju.