hipertireoza, carbimazol i dojenje
post M&A se izgubio, pa otvaram zaseban topic:
Citiraj:
M&A prvotno napisa
Da ne otvaram novu temu,prilijepit cu se ovdje :(
Evo gotovo godinu dana nakon poroda,pocele mi smetnje sa stitnjacom...
Dijagnosticirana mi hipertireoza,prepisan tretman carbimazolom i zabrana dojenja jer je preopasno za bebu,kroz mlijeko primati tireostatik (19% od moje doze kako tvrdi gospon doktor)sto moze dovesti do hipotireoze kod bebe cija stitnjaca trenutno radi normalno.
Prekopala sam net uzduz i poprijeko i pronasla neke tekstove kako se uz dojenje moze uzimati propiltiouracil.
Sretnija nego Kolumbo kad je otkrio Ameriku,zovem doktora i trazim promjenu terapije (koju jos nisam ni pocela) i dobijem odgovor da i propiltiouracil kroz mlijeko odlazi bebi u nesto manjoj kolicini od carbimazola,ali dovoljno da dovede bebu do hipotireoze.
Ponovo me uvjerava da je najbolje da prekinemo dojenje,da je beba dojenjem do sad dobila sve sta joj traba i da sad mozemo slobodno prijeci na polumasno mlijeko iz tetrapaka.
Pregovarala sam makar da zadrzimo dojenje ujutro i navecer(umjesto dojenja na zahtjev 24/24),i da uzimam lijek nakon dojenja,ali doktor ne odobrava.
A kako prekinuti dojenje na takav brutalan nacin?
Kad bocicu nece ni blizu?
Za prekid dojenja nismo spremni :(
Sta uraditi?
Doduse,malac je zadnjih dana dosta nemiran po noci.Prima li mozda kroz mlijeko dio mojih "podivljalih"hormona?
Ajmo cure,tko ima...neznam...neki savjet,iskustvo,misljenje...nesto...samo izvolite.