-
u 3 mjeseca 500g?
Toma je sa 6 mjeseci ima 8kg , možda pa grama manje, a sad sa skoro 9 ima 8,500kg. Jel to premalo? Dobrom mi jede - osim što ne voli voće, ali povrće obožava. I jako je aktivan i živahan, puže, juri, diže se na noge.
Ali taj prirast, jel to premalo? Nismo bili kod pedijatra - sama sam ga izvagala.
I sad sam :?
-
http://www.kellymom.com/babyconcerns...ight-gain.html
kaže ovdje, 6-12 mj prosječno 2 ounces tjedno.
To je 56 grama.
To je u 12 tjedana 600 grama.
Zato; očito nemaš oko čega brinut:)
-
Ija mislim da nemaš oko čega brinuti.Mene je pedijatrica prepala da je dobio u dva mjeseca samo 600g,sa 7 mj je imao 7600g.Rekla mi je da je to sigurno nedostatak željeza.Odvela dijete na vađenje krvi,dobio legofer koji više pljuje nego pije,jede ko i prije,cica ko i prije,zdrav je,raste,prava mala buca KO I PRIJE.Mislim da su dječica različita,ne uklapaju se svi u neke zadane tabele,ako TI misliš da je sve ok,onda je najvjerojatnije sve ok.Pozdrav
-
Da, i Tina je s 6 mj. i 10-ak dana imala 8950, a s 9 mj. 9350. Dakle, samo 400g u skoro 3 mjeseca. Pedijatrica nije nista komentirala, a i meni je odlanulo da je prestala dobivati po kilu mjesecno. Tko bi je vise nosio i svakih mjesec-dva joj kompletno novu robicu nabavljao :lol:
-
jucer na kontroli, uncut je dobio samo 400 grama (od 4ipo do 6ipo mjeseca: sa 8300 na 8700). jel to zbilja "jako malo" kako kaze pedijatrica? i meni se cini da je mogao i vise. dohranu smo poceli sa 5 ipo mjeseci, sad papa dva obroka (oko podne i oko 7 po cca 150ml) dojim i dalje...danju i nocu. pedijatrica kaze da obavezno uvedem jos jedan obrok. on je inace dobar, pravi mamin sin :heart:
sta mislite?
-
a da, zaboravila sam reci da je pravi dugonja...u ta dva mjeseca narastao jos 5 cm
-
Sad mi je lakše kad vidim da vas ima još. Maja je s 4,5 imala 7,6 kg i poduplala porođajnu težinu, a s osam mjeseci 8,1 i ne čini mi se da je od tada dobila nešto značajno na težini, a jede tri obroka dohrane po 200 ml i cica( manje po danu ali zato sve nadoknadi noću :roll:) Izuzetno je aktivna i puže od 7,5 mj.
-
moj Pero je s 6 mj imal 7.5 kg a s 9mj. 7.9 kg i nitko nije komentiral da je to malo.-čak sam i pitala pedicu dal je to dovoljno ona je rekla da je-jer da je on jako aktivan i da dobro kaj ne stagnira ili pada na težini
-
Iva je s 6 meseci imala 8.050 a s 9 meseci 8.650.
Znaci za 3 meseca 600gr.Narasla je 3cm.
Nasa pedica je izjavila da je malo,da je trebala bar kilu dobiti za to vreme :( i da je opala na svojoj skali rasta :?
Ali moja NE JEDE,skoro iskljucivo sisa i dalje.
Dohranu ne prihvata i sad se vec brinem.
Kada bi jela i toliko dobijala,ne bih brinula,mislila bih da je to naprosto njen tempo...ovako.... :?
Krvna slika-dobra,radili sa 6 i ponovo sa 9 meseci.
Brinem ima li dovoljno mleka,hoce li narasti,hoce li biti omanji mis s godinu dana...brinem...brinem...brinem... :(
Da li je tacno da s godinu trebaju utrostruciti porodjajnu tezinu :?
-
ja koliko znam bebe rastu pa stanu.. isto tako dobivaju na težini i stanu neko vrijeme...
ja bih rekla da je sa bebanom sve ok...
-
cure, bebe ne rastu po tablicama. aj ti reci bebi da je trebala dobiti vise od--lupam--600 grama u 3 mjeseca. ili da bi trebala jesti obrok vise ako nece. bebe nisu glupe. ako djeluju normalno a ne bolesno ili izgladnjelo, vrlo je velika vjerojatnost da im nije nista, nego rastu svojim tempom.
-
Moja cimerica iz bolnice je morala natrag na posao kada je malena napunila 5.5 meseci.
Od 4 meseca su poceli s dohranom,tako da je mala sa 6 vec jela sve redom... :/
Bili smo u poseti i videla sam kako to izgleda:mama hrani bebu,a njena sestra izvodi prigodan"kulturno-umetnicki program"-skace do plafona,susteci onim odvratnim helijumskim balonom i vice-papa mala Sarica,mala mala curica... :lol: :(
I tako....mala pojede 300gr necega(kasice na Ad bazi+nakrcano dodatno Ad-a u prahu+mlevenog keksa onoliko...da se ne bi budila do jutra...)to je bila vecera...
Kaze cimerica-mi smo navredniji kupci ovih balona,potrosili smo ih do sada ihiii...
I?
Mala sad ima 10 meseci(kao i moja jel)ne sisa od 7(mamin posao podrazumeva stalna putovanja,nije mogla zadrzati mleko)laksa je,mada malo duza od moje...A cimerica me tesi i savetuje,pa pritom veli-cudo da ti jos imas mleka,ja ga nemam vec mesecima ni kapi.... :roll:A imala je toliko od prvog trena da je mogla podojiti celo porodiliste...
No,pedica je savetovala nek joj pojacaju dorucak poparom sa sirom kuvanom na buteru :shock: :shock: ne bi li se udebljala malo...
Meni je sve to zajedno prestrasno :(
Kada za tako nesto cujem,neka moja mala ipak siki do osnovne,jesce kada bude htela valjda...
Onda svane novi dan i ja iznova dobijem poriv da joj nesto levkom uguram u grlo,kao guscetu :cry: kome se iznova oduprem....sutradan ponovo...
Onda mislim,prizeljkivala sam da zavoli siku,da postane sisoljubka,potajno se nadala da nece hteti dohranu(sika je zakon)i eto mi sad,sve su mi se zelje ostvarile :lol:
I sta bih sad?Nikada zadovoljna... :mrgreen: