Početkom lipnja u gl. školama su prijemni za upis.
Nisam sigurna dal je u svim školama isti datum, al uglavnom je to početak lipnja.
Ukoliko je netko zainteresiran za gl. šk. u Zaprešiću i želi više informacija, slobodno mi se javi na pp.
:)
Printable View
Početkom lipnja u gl. školama su prijemni za upis.
Nisam sigurna dal je u svim školama isti datum, al uglavnom je to početak lipnja.
Ukoliko je netko zainteresiran za gl. šk. u Zaprešiću i želi više informacija, slobodno mi se javi na pp.
iki, hvala ti da si me podsjetila na važnu info!!
Podsjećam sada Rječane mame, tate i djecu:
http://www.ogs-imateticaronjgova-ri.skole.hr/upisi.htm
Kako je s glazbenim vrtićima? Zanima me konkretno za GU Elly Bašić.
Tanja, mi upravo zavrsavamo EB vrtic i sutra imamo zavrsnu priredbu pa cu ti sutra tipnuti termine upisa (lani su bili vec u lipnju)
Eto danas i sutra su prijemni za upis u :
prvi razred glazbene škole (7-10god.),
predškolski program (6-7god.) i
glazbeni vrtić (4-7god.).
Prijemni su od 17-20h u Zaprešiću, u Ivanićgradskoj i u Travnom.
Mi idemo u Ivanićgradsku! :D :D
Dobro došli! :DCitiraj:
Peterlin prvotno napisa
Bili i otpjevali, sad čekamo rezultate u ponedjeljak...
Moj mlađi je razočaran odabirom instrumenta. Napisali smo da želi svirati klavir, a da u obzir dolazi i harmonika. Odmah su mu rekli da će vjerojatno učiti harmoniku, pa je izašao s audicije ovako :cry: ...
Nadam se da ćemo ga ipak uspjeti upisati na željeni instrument. No, ne bi ni harmonika bila tragedija (meni) ali čekamo ponedjeljak, pa ćemo vidjeti.
Obećala sam mu tečaj klavijatura da ga malo utješim.
Mi smo jučer bili, otpjevali i teta nas s oduševljenjem upisala :D Daniel želi učiti svirati gitaru pa neka mu bude. Pohvalila ga je za ritam i glas, a mene to baš i nije iznenadilo jer ga svi stalno hvale kad zapjeva. On je moj mali slavuj :heart:
Jooj, nek ti nebude krivo, Baloković ima predobre prof. iz harmonike i harmonikaški su na zadnjem koncertu oduševili i digli dvoranu na noge, što nijednom učeniku klavira nije pošlo za rukom ;) .Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
Kad najesen vidite kod kojeg ste prof. pošalji pp, znam ih sve vrlo dobro.
:love:
Hvala na ponudi, možda će zatrebati.
MENI nije krivo što su im preporučili harmoniku (to je moj instrument ;) ) ali htjela sam djetetu ispuniti želju. Meni je bitno da su djeca vjerojatno ušla na listu. :D
Znam zašto bi moj sin radije učio klavir - dijete je ljevoruko (iako ja ZNAM da to nije zapreka - moj prijatelj iz mladosti je godinama bio najbolji harmonikaš u školi, a isto je ljevak ;) ) No, čekamo rezultate pa ćemo biti pametniji. Moje dijete je jako jaaako emotivno, a treba mu i vremena da prihvati ideju.
Budući da je učiteljica harmonike bila u komisiji, rekla sam sinu da joj se vjerojatno jako svidio i da mu je zato preporučila "svoj" instrument...
ivanicgradska kod svetica?Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
Upisi su ti 18.06. do 20 sati navečer. Moraš uzeti JMBG od djeteta, a tam ćeš naći formulare i ugovor za potpis. Upis ti se plaća 100 kn.Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
a gdje sve ima elly basic? cula sam da oni drze i u montessori skoli na remizi, jel se mogu tamo upisati i djeca koja ne idu kod njih u skolu?
Ja znam jedino za onu na Zvijezdi, ali nazovi na telefon u tajništvo pa će ti objasniti. A muzički vrtić im je prva liga!
a sto rade u muzickom vrticu? ako bi se nekome malo dalo prepricati o programu
Upotrebljavaju razne udaraljke (štapiće, kamenčiće), pjevaju pjesme i udaraju ritam. Plešu u ritmu, pa čak nekad i na stolicama i stolovima, daju mašti na volji. Na kraju sata crtaju vodenim bojama svoj doživljaj pjesme - onako kako im paše, bez zadanog oblika. I na kraju godine, imaju koncert gdje svi učestvuju (moj je jedne godine imao koncert u Galeriji Meštrović na Gornjem gradu, pa su upriličili uz koncert degustaciju Delikatesa proizvoda, a mogao se pogledati i stalni postav - doživljaj je bio fantastičan!)
Da. Glazbena škola Zlatka Balokovića: http://www.balokovic.hr/Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
Kod nas su prijemni završili, dječica pjevala, udarala ritam, oni najmanji su bili preslatki, jooj uvijek se raznježim :zaljubljen: .
No u drugim gl. šk. imaju još tokom lipnja prijemne.
Ovaj sam topic otvorila jer često roditelji propuste taj dan, dva koliko traju prijemni i pitaju me da zašto tako kratko traju ili zašto nisu nigdje vidjeli, čuli da će bit baš tada i sl.
Peterlin koliko godina ima tvoj kikić tj. u koji razred ide iduće godine u školi?
Pitam zato da se ne iznenadiš ako vas na listu stave pod početnički solfeggio, pa tek iduće godine upis na instrument, što je najbolja moguća kombinacija.
Mali upravo završava prvi razred. Mislim da mu ne bi bilo krivo da krene na početnički solfeggio - vidjet ćemo u ponedjeljak. Stariji (on završava drugi razred) ionako je oduševljen harmonikom.Citiraj:
iki prvotno napisa
Ira je već prošle godine išla na audiciju i nije primljena (nije još imala 6 godina, pa smo to i očekivali, ali je jako htjela ići). Ove godine je kod nas 8.6. i opet idemo, ali su nam rekli da su male šanse jer ih primaju desetak, a prijavi ih se 100.
Htjela sam vas zapravo pitati šta mislite o tome da kreće paralelno u muzičku i u osnovnu? Svi mi govore da je bolje u 2. razredu. Kada sam ja kretala u muzičku, bilo je što prije to bolje.
Tako su i nama rekli lani. U glazbenoj školi ne uči se samo svirati, uči se i čitati i pisati note. Dijete MORA znati pisati slova prije nego krene u to, a i adaptacija na osnovnu školu je mnogima veliko opterećenje, pa se to za mnogu djecu ne preporučuje. Upravo za takvu djecu postoji ta opcija "početnički solfeggio" gdje se djeca neobavezno pripremaju za polazak u glazbenu.Citiraj:
Eci prvotno napisa
Evo citata sa web stranice naše glazbene:
Baš sam prekjučer bila prisutna kad je djevojčica uspješno položila prijemni, a budući da tek na jesen kreće u školu, mami su preporučili početnički solfeggio. Odabir instrumenta kreće iduće školske godine.Citiraj:
Početnički solfeggio predškolski program
Svi učenici koji pohađaju prvi razred osnovne škole mogu upisati i pohađati početnički solfeggio kao dio pripremnog programa za upis u prvi razred osnovne glazbene škole koju upisuju nakon položenog prijemnog ispita.
U GU Elly Bašić moj je klinjo u prvoj godini osnovne škole bio u muzičkom vrtiću, a tek od drugog razreda oš na solfeggiu i instrumentu, baš iz razloga koje je i Peterlin navela.
I nije problem ako krenu kasnije, nama se obilo o glavu to što smo forsali da klinjo od drugog razreda oš ide na instrument (jer je njemu "velikom" bilo bezveze da bude sa kikićima od 5-6 godina), iako je teta iz muzičkog vrtića preporučila da ide još jednu godinu u vrtić (radi zaigranosti i blaa), pa je u trećem oš, a druge solfeggia fljusnuo i ove godine ponavljao II solfeggio. I tek je sad skužio ono što su učili.
A i Maksim Mrvica je počeo tek od 9. godine sa učenjem klavira.
Ma super, mlađi u predškolski solfeggio a stariji na instrument (harmonika), :) .Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
Sa 8-9 god. je najbolje, bar se tak pokazalo u praksi.Citiraj:
bilbo7 prvotno napisa
Iki, trebam servisnu informaciju (sorry na offt):Citiraj:
iki prvotno napisa
Imamo u kući 2 stare harmonike (moja stara koja je više-manje ok ali je velika i jedna Hohnerica iz muževe obiteljske baštine s početka 20. stoljeća ;) koja je zgodna mala i rado bih je dala popraviti. Gdje bi se to moglo? Daleko mi je moj stari serviser iz Podravine, ako još uopće postoji. Tko održava harmonike u školi?
Neznam, ali bi bilo najbolje nazvati školu 2399 181 i pitati da te upute.
Ili kad u ponedeljak dođšete vidjeti dal ste na popisu da ste prošli, i kad ste već u školi potražiti bilo kojeg prof. iz harmonike i pitati njih - na vratima od soba piše di je koji instrument tj. prof., ja neznam napamet.
2 profačice iz harmonike bi trebale biti u pon. popodne u školi (od 15h-18h je najsigurnije).
Kod nas (centar grada) su upisi u 1. r. bili u srijedu, ali za instrumente za koje ima mjesta djeca se primaju i ako pokucaju i tijekom lipnja ili prvih dana rujna. Popunjeni su svi puhači insrumenti, gitara, harfa i udaraljke, a mjesta ima za klavir, violinu i mislim violončelo.
:shock: :shock: :shock:Citiraj:
čokolada prvotno napisa
Čokolada, kod nas uvijek planu mjesta za gitaru i za klavir, pa flauta i onda tek sve drugo....
Kod nas u V. Gorici su prije cca. 3 tjedan išli po školama i testirali prvašiće, a onda smo doma dobili obavjest o preporuku za upis. No, i bez toga, naša curica se odlučila za klavir, a mi ju u tome podržali. Došli smo već prvi dan na upis i gotovo sva mjesta za klavir su bila popunjena. jedno nas je čekalo.
Sad još samo da do jeseni nabavimo i instrument.
Kad sam već kod toga, zanimaju me vaša razmišljanja i/ili iskustva da li je bolji električni pianino ili klasični?
Znam, ali na klavir ih se prima između 40 i 50, a u centru grada je sve manje djece... (a ni pianino više nije lako kupiti :/ )Citiraj:
iki prvotno napisa
elly bašić je super
u balokoviću imaju stvarno super harmonikaše, bio nek dan na dobro jutro dečko koji je negdje osvojio prvu nagradu baš iz balokovića
:yes:Citiraj:
sunnyapril1 prvotno napisa
Sutra (pon.), su prijemni u gajnicama, slučajno saznala :mrgreen: .
:(
joj
ja ovo propustila
a mislili smo u predškolski ili glazbeni vrtić (ne znam gdje bi moja cura spadala, 6. godina)
iki, će biti možda 2. krug upisa?
(znam da neće, pitam onako da nešto pitam)
Na te mi idemo. Na žalost u Gajnicama ne postoji muzički vrtić. :(Citiraj:
iki prvotno napisa
U GU Elly Bašić upis u muzički vrtić je 11.09. i dob od 6 godina je sasvim ok.
Ima, ima drugi rok za testiranje... u rujnu! Pitaj u školi - za to nije tako velika navala kao za instrumente! Ovisi o lokaciji.Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Hoće, u rujnu.Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Jel bi išli u Baloković ili neku drugu gl. šk.?
(pitam jer ak ste za Baloković da priupitam kolegicu jel ostalo mjesta za vrtić)
Zapadni dio grada je k a t a s t r o f a ! ! !Citiraj:
Eci prvotno napisa
Tu ustvari nema glazbene škole, ova u gajnicama je područna - čitaj mala.
Od stotinjak djece, prima se otprilike 15-tak, jel nema više kapaciteta.
Trebala je jedna poveća gl šk. na zapadnom dijelu da pokrije malešnicu, špansko, vrapče, stenjevec.....tu ima strašno puno djece.