Zanima me imate li iskustava s povremenom dadiljom?
K. čuva baka tijekom dana dok smo mi na poslu, ali za situacije kad bismo MM i ja nekamo otišli navečer (vikendom) nemamo nikoga.
Nije opcija da je baka čuva i subotu navečer dok smo mi u kinu/na večeri itd. stoga bismo željeli angažirati osobu koja će biti u stanu dok dijete spava. Dakle ne-aktivno čuvanje. Mi je spremimo u krevet, uspavamo, a ta osoba treba biti tu u slučaju da se probudi ( ne budi se inače), da nas nazove na mobitel.
Uskoro idemo na jednu svadbu i K. svakako ide s nama, ali bismo unajmili sobu u hotelu u kojem će se svadba slaviti, pa kad dođe vrijeme spavanja i kad ja dijete uspavam, želim da je ta osoba pored nje. Angažman bi bio potreban i u jutro, kad se dijete probudi, a kad mi spavamo, da je dadilja izvede (ja ću je obući, namazati kremicom za sunčanje), nahrani (doručak), zabavlja i čuva. Dadilji bismo uzeli zasebnu sobu, kad mi dođemo s večere da žena može odspavati i raskomotit se mimo nas (ne apartman).
Nadam se da ste dobili sliku što trebamo, pa me zanima jeste li već tako uzimali nekog i kakva su iskustva?