Imamo mjesto u jaslicama, ali nam ne treba - što sad
Drage forumašice, jel mi može netko pomoć.
Ja sam načula od mama da prijavljuju djecu u vrtiće prije nego što trebaju mjesto - kao, da imaju, ili da budu na nekoj listi kad zatrebaju mjesto - pa se i ja prijavila :oops: . I sad imam mjesto u jaslicama koje mi za sad ne treba; ja se prijavila s idejom da imam ako nešto iskrsne (što se iskreno nadam da neće), i da dijete ima mjesto kad bude imalo par godina, npr. četiri ili tako nešto.
Zovu me na razgovor, a ja uopće ne znam što trebam reći, tražit, kako se postavit, objasnit... dakle, idem po nešto, a ne znam što, ni dal se to može, ni kako.
POmagajte!!!
Re: Imamo mjesto u jaslicama, ali nam ne treba - što sad
Citiraj:
Ifigenija prvotno napisa
Drage forumašice, jel mi može netko pomoć.
Ja sam načula od mama da prijavljuju djecu u vrtiće prije nego što trebaju mjesto - kao, da imaju, ili da budu na nekoj listi kad zatrebaju mjesto - pa se i ja prijavila :oops: . I sad imam mjesto u jaslicama koje mi za sad ne treba; ja se prijavila s idejom da imam ako nešto iskrsne (što se iskreno nadam da neće), i da dijete ima mjesto kad bude imalo par godina, npr. četiri ili tako nešto.
Zovu me na razgovor, a ja uopće ne znam što trebam reći, tražit, kako se postavit, objasnit... dakle, idem po nešto, a ne znam što, ni dal se to može, ni kako.
POmagajte!!!
Ovako - idi na razgovor i upiši dijete ako misliš da će krenuti u jaslice u neko doba tijekom pedagoške godine 2009/10. Tako i najavi, jer mala je ili nikakva mogućnost da upišeš dijete izvan upisnog roka. Možeš rezervirati mjesto ako, npr. mislite krenuti u veljači, odnosno bilo kojem trenutku prije idućih upisa. DO TADA plaćaš cijenu "hladnog pogona". Tako se upisuju i djeca koja još nemaju 12 mjeseci, ali će napuniti u toku te pedagoške godine.
Nisi baš posve krivo shvatila mehanizme čuvanja mjesta, ali oni ne vrijede dulje od godine dana. Nekada prije moglo se čuvati mjesto i dulje, ali zbog velikog pritiska na vrtiće to se više ne prakticira (ne znam da li postoji službeni papir, ali to se ne radi, a nije ni fer prema onima koji trebaju mjesto TE godine). Znalo se dogoditi da su mjesta popunjena, ali djece nema. Kad je moj mlađi krenuo u jaslice, u grupi ih je bilo 5, ali u roku 6 mjeseci dječica su polako "kapala" kako je koje navršilo godinu dana, pa je grupa narasla na puni broj tijekom te prve godine. Svi su oni bili upisani, ali su počeli dolaziti kad su napunili dob za jaslice ili kad su ih roditelji odlučili dati u ustanovu. To je bilo dobro i za adaptaciju (jer nisu je svi imali istovremeno) i nekako mi je ostalo u dobrom sjećanju.
Ako ti mjesto u jaslicama nije potrebno, nazovi ih i zahvali se, reci da imaš drugo rješenje... Nitko ti neće zamjeriti, a netko ispod crte tko dobije mjesto na taj način (a može bit da mu jako treba) bit će zahvalan i sretan zbog toga. A kad idući put budete predavali dokumente, PITAJ što sve treba, reci da ste već jednom predali papire i bla bla, da vidiš imaju li te u bazi podataka ili moraš sve ponovno. Nešto ćeš možda morati ponoviti, ali vjerojatno ne sve. Pitat ćeš i doznati kad bude trebalo. Sretno! :heart: