da ne otvaram novu temu, da li netko zna išta o individualiziranom cjepivu? kako ga se može dobiti, koliko to košta?
Printable View
da ne otvaram novu temu, da li netko zna išta o individualiziranom cjepivu? kako ga se može dobiti, koliko to košta?
Ovo ipak zahtjeva zasebnu temu, nije ok da na jednoj razgovaramo o 100 razlicitih stvari :)
ok, hvala.
dakle čula sam da se do toga može doći, ali da je rezervirano samo za vip ljude. eh sad, ako ima vip ljudi, nek se jave, ili ako itko išta o tome zna, nek napiše svoje iskustvo.
Što je to individualizirano cjepivo?
pa koliko sam skužila, to je cjepivo koje u imunološkom (?) naprave baš za tu osobu. dakle, fora je u tome da se naprave određene pretrage na osobi i po njoj se napravi cjepivo za određenu bolest. to sam zapravo načula, pa me zanima, zna li netko nešto o tome?
ovo mi je jako interesantno
i cijena također
U našem Imunološkom Zavodu??? Oprosti ali moram :lol: :lol: :lol:
A sad seriously, imam solidno znanje iz imunologije, a prvi puta čujem da bi se cjepivo krojilo po nečijoj mjeri, i blage veze nemam što bi u tom slučaju bila mjera i na koji način bi se uzimala, tj. što bi se točno određivalo pretragama ( i kojim to pretragama :? ).
Bojim se da si nešto krivo načula.
ni najmanje krivo. osobi za koju znam i koja je vjerodostojna i nešto malo poznatija javnosti, su takvo cjepivo ponudili. možda je lokacija kriva, ali postoji
A cjepivo je protiv čega?Citiraj:
nicola prvotno napisa
ne znam to, zaista. riječ je bila o dječjoj bolesti, o redovitoj procijepljenosti koje je ta osoba odbijala. zato su im i ponudili ovu opciju. ne znam tko to radi i gdje, ali vjerujem da postoji, pa ako je netko nešto slično čuo...
To su onda ponudili za dijete ili za odraslu osobu?
za dijete, koje otac nije htio cijepitiCitiraj:
Mima prvotno napisa
ja niš ne kužim, to je kao neka secret usluga koja se samo nudi poznatima i slavnima, a ostaloj, široj javnosti taji, ili?
a zašto je to na pdf-u nekonvencionalne medicine? ili, ste to mislili, u malo prenesenom značenju, nekonvencionalna?
stavila sam ovo pitanje na svoju staru temu: par pitanja o cjepljenju da ne otvaram novu. moderatorica je otvorila kao novu.
zapravo, čudno mi je da nitko nije o tome ništa čuo, ja sam već prije godinu dana nešto načula, a sad potvrdila da to postoji. međutim, nemam pojma na koji način se do toga dolazi.
pa da pitaš tu osobu, kad nitko ovdje ne zna, i onda javiš nama? :)
Mozda su toj osobi nudili pojedinacna cjepiva za neke bolesti, a ne individualizirana.
Da, to sam i ja pomislila, individualna a ne individualizirana. Toga bi bilo u imunološkom.
:) nažalost ne mogu, jer sam došla slučajno do te osobe. fora je da ni ta osoba ne zna ništa o tome, jer se jednostavno odlučila necijepiti djecu. i to je bilo prije nekoliko godina.Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
stvar je bila baš takva:
A: ne želimo cijepiti dijete.
B: u redu, ukoliko se odlučite, javite se (negdje u rockfellerovu) pa možemo za vaše dijete obaviti neke pretrage i napraviti individualizirano cjepivo za dijete za tu i tu bolest.
Prema tome, cini mi se da je rijec o pojedinacnim bolestima. Ono, ne zelis DiTePer, nego ces cijepiti samo protiv difterije.Citiraj:
nicola prvotno napisa