Očuvanje trudnoće nakon porodiljnog
Trenutno sam na porodiljnom dopustu za prvo dijete koje će sada napuniti 5 mjeseci i jučer sam saznala da sam ponovno trudna. S obzirom da sam se planirala vratiti na posao nakon 6 mjeseci, a porodiljni bi nastavio tata, zanima me da li je moguće da otac ide na porodiljni dopust za prvo dijete a da je majka na očuvanju trudnoće s drugim djetetom istovremeno??? :D
Nakon podoriljnog na očuvanje trudnoće
Pozdrav,
Molim Vas da mi pomognete. Naime radi se o slijedećem: 11.06.2009. godine mi je istekao porodiljni dopust, ali u međuvremenu samo ostala trudna i idem na bolovanje - komplikacije. Dali da to sve spojim ili da idem koji dan raditi. Nemam pojma kako sada to ide, a šta je sa nakdadom.
Molim vas da mi pomognete, jer stvarno ne znam šta da radim.
Re: Nakon podoriljnog na očuvanje trudnoće
Citiraj:
loola prvotno napisa
Pozdrav,
Molim Vas da mi pomognete. Naime radi se o slijedećem: 11.06.2009. godine mi je istekao porodiljni dopust, ali u međuvremenu samo ostala trudna i idem na bolovanje - komplikacije. Dali da to sve spojim ili da idem koji dan raditi. Nemam pojma kako sada to ide, a šta je sa nakdadom.
Molim vas da mi pomognete, jer stvarno ne znam šta da radim.
mislim da u ovom slučaju kako što je vesna gore napisala, dobivaš minimalac...jer da bi ostvarila svoj prosjek plaće moraš imati isplaćene tri plaće od poslodavca(negdje navodno i dvije)