HITNO - AD - jaka reakcija
cure, sori sto otvaram zasebnu temu, ali nadam se da ce vise ljudi vidjeti kad je pod oznakom hitno
inace mi curka ima blagi oblik ad i tu su redovno po jedan ekcem na svakom obrascicu i tu i tamo se stvori flekica na trbuscicu. medutim, ne znam sto je sad strpala u usta, ali lice i trbuh su joj u potpunosti crveni!! kaj da radim, imam li razloga za paniku? doktorica nam ne radi, nadala sam se da ce se javiti neka koja je u drugoj smjeni, ali nista... jel trebamo na hitnu?
ne izgleda ko urtikarija, onako da su povrsinski plikovi bas, ali totalno me sokiralo... imam doma claritine sirup, da li ga davati na svoju ruku, nisam tome sklona....?
da pricekam da vidim hoce li se to smiriti? koliko da cekam?
uf :(
Re: HITNO - AD - jaka reakcija
Citiraj:
tenshi prvotno napisa
cure, sori sto otvaram zasebnu temu, ali nadam se da ce vise ljudi vidjeti kad je pod oznakom hitno
inace mi curka ima blagi oblik ad i tu su redovno po jedan ekcem na svakom obrascicu i tu i tamo se stvori flekica na trbuscicu. medutim, ne znam sto je sad strpala u usta, ali lice i trbuh su joj u potpunosti crveni!! kaj da radim, imam li razloga za paniku? doktorica nam ne radi, nadala sam se da ce se javiti neka koja je u drugoj smjeni, ali nista... jel trebamo na hitnu?
ne izgleda ko urtikarija, onako da su povrsinski plikovi bas, ali totalno me sokiralo... imam doma claritine sirup, da li ga davati na svoju ruku, nisam tome sklona....?
da pricekam da vidim hoce li se to smiriti? koliko da cekam?uf :(
da ti je dijete veće mogla bi čekati ili eventualno eksperimentirati sa sirupom ( pod uvjetom da ti je već neki doktor dao takav savjet ), ali ovako :/ ....bolje i nekoliko nepotrebnih sati na hitnoj. Možeš nazvati hitnu, ali ne vjerujem da će se itko usuditi dati neki savjet osim da ju dovedeš jer je ipak riječ o malom dijetetu ( pretpostavljam po potpisu da je riječ o curici od 7 mj. ).
Da li si isključila da ti je dijete crveno od npr. vručine ili je bilo u kontaktu s nekom grubljom tkaninom pa se s njom iziritiralo?-lupam bezveze ali možda pomogne :mrgreen: .
Re: HITNO - AD - jaka reakcija
Super je što prolazi.
Citiraj:
tenshi prvotno napisa
uopce mi nije jasno kaj se dogodilo. da li od neceg sto je gurala u usta ili kaj.. jer ja nisam nista novo jela, a bogme nije ni ona.. pretpostavljam da bi se od onog sto je pojela (tri zlice palente.... a par puta prije toga nije nikako reagirala) odmah zacrvenila?
Da je nešto strpala u usta predpostavljam da joj nebi bio i cijeli trbuh crven. A reakcija na hranu ne mora nužno nastupiti odmah.
Prati sad malo situaciju, pa možda skužiš kaj je bilo.