moj vito ima tri godine i na jesen kreće u vrtić...do sad je bio u jaslicama i sad čula sam da se do vrtića mora riješiti pelena? jel to istina ili su to dezinformacije?
Printable View
moj vito ima tri godine i na jesen kreće u vrtić...do sad je bio u jaslicama i sad čula sam da se do vrtića mora riješiti pelena? jel to istina ili su to dezinformacije?
ne vjerujem da negdje piše da MORA biti bez pelene, imate još puno vremena do jeseni da to riješite. u vrtiću su mješovite grupe, sigurno će u grupi biti djece i od 5 godina koja bi mu se mogla rugati i na taj ga način izdvojiti. sad vam je ljeto, on je sigurno već dovoljno zreo i za taj korak. sretno!
eh hvala...malo paničarim ali kod nas je sve nekako išlo preko noći a skidanje pelena je čini mi se dugotrajan "proces"
iznenadit ćeš se kako će ići brzo, klinci su prepametni
Kod nas u vrtiću nema mješovitih grupa, ali od treće godine velika većina nije imala pelenu, mislim da ti je ljeto prava prilika za skidanje pelene, samo nemoj ga forsirati ako ne želi, bude, ne postoji dijete koje nije naučilo ići na wc. :)
Ma niti govora.... nema tu nikakve prisile, treba samo tetama reći. S druge strane, većina djece se sami od sebe spontano riješe pelena to zadnje ljeto prije polaska u vrtić.
Kod mog starijeg u toj dobi bilo ih je još samo dvoje s pelenama kad su iz jaslica prelazili u vrtić, a vrlo brzo su se riješili. Klincima je to bitno, oni su sad VELIKI jer idu u vrtić, a pelena je znak da su mali, pa to nekako samo od sebe prođe...
Moj mlađi se tako riješio pelene početkom ljeta u jaslicama, nije još imao pune 2 godine - teta mu je nije stavila (da proba, mi doma nismo ni pokušavali, ali ona je vidjela da dijete traži piškiti i da ostaje suho) i dijete ostalo suho i bez pelene! Riješio se pelena u samo nekoliko dana, a mi svi popadali u nesvijest jer je starijem trebalo dosta više vremena.
...svi krenu u školu bez pelene:)
samo nije mi jasno...on provjerava dali ima u ormariću pelena...kad idemo u dućan kaže da mu kupim pelene i tak...ponekad bude dan-dva bez pelene a onda kaže kad mu se piški da će tražit pelenu?!
nekako su mu jako drage;)
vjerojatno ak se ne odvikne preko ljeta bude na jesen ako ništa iz razloga da bude kao ostala dječica...jer on mora prvi obući cipelice kad idu van i prvi stati kraj vrata:)
i mislim da sam više isfrustrirana ja nego on... stvarno nisam podložna mišljenju drugih ali stvarno mi je više dosta pitanja "kaj još uvijek ima pelenu?" jer njihova su djeca s godinu skinula i kak on nije...blabla...
ma nisu mu ništa posebno drage, on ne zna da može bez njih, doživljava ih kao nešto samo njegovo kad se ide u kupovinu - vjerojatno.
malo me iznenađuje tvoj stav - "ako ne bude preko ljeta" - kao da unaprijed odustaješ. mislim da će biti dovoljno samo nekoliko motivirajućih rečenica i da će maleni piškiti u wc. bit će mu puno ugodnije bez njih za vrijeme ljetnih vrućina.
ma i da hoću odustat nemogu;) jednostavno ja sam takva nikad ništa ne forsiram
Slažem se da ne treba forsirati, ali treba ponuditi mogućnost... Opisala sam već kako je to riješila teta u vrtiću s mojim mlađim, kad nikome od nas još nije palo na pamet da ga ide rješavati pelena. Vrijedi probati, a onda - ako dijete fakat još nije spremno, dati mu vremena... Ljeto (kad se nose kupaće gaće ili hoda bez njih) pravo je vrijeme za to. Sretno! :heart:Citiraj:
danča prvotno napisa