Evo planiramo početi dohranu, i prva na meniu je jabuka. Zanima me što učiniti - sada nije sezona jabuka, strah me kupovati ove špricane svim i svačim. S čime krenuti, da kupim gotove kašice ili?
Printable View
Evo planiramo početi dohranu, i prva na meniu je jabuka. Zanima me što učiniti - sada nije sezona jabuka, strah me kupovati ove špricane svim i svačim. S čime krenuti, da kupim gotove kašice ili?
uzmi breskvu ili marelicu
a počele su i jabuke petrovače
i one male fine slatke kruščice
Apricot, hvala. Nisam bila sigurna mogu li breskve, pa sam se onako slijepo držala tablice i jabuka. Probat ću naći domaće breskve. a ove jabuke petrovače šta spominješ, da nisu to smokve petrovače (mi u Dalmaciji imamo samo smokve petrovače)?
ne, ne...
to su ti one male misrisne jabučice što su i ispod kore rumene
baš sad im je sezona
evo ti slika
http://images.google.com/url?source=...4We_ytuuMdtKVw
Ja ću prvo palenta pa mrkva pa breskvica pa kombinacije istog :)
Cubana, možda bolje prvo tikvica nego mrkva, a?
Mrkva prilično zatvara, pa je možda bolje pričekati dok se probavni sustav navikne prerađivati i drugu hranu osim mlijeka. Neka metabolizam proradi.
A onda i ove nove preporuke s mrkvom... zbog nitrata/nitrita...
(wow, kakav avatar, :zaljubljen:)
po meni počni s povrčem, lakše se navikne na slatko pa mu je povrće kasnije bljutavo.Moji nisu nikad imali problema s probavom a klopali su mrkvicu ko ludi. :shock:
Tnx! :heart:Citiraj:
apricot prvotno napisa
A mrkva? Ma moram proučiti PDF Dohrana, nisam u toku već 2 godine pa nemam zapravo pojma o novim preporukama. Mislila sam da su nitriti/nitrati vezani za blitvu/špinat, od kad je i mrkva u igri?
Bacam se na čitanje :)
hm... mi te jabuke zovemo petrovke (kao i kruskice petrovke)
ali kod moje susjede, gdje ih jedem od djetinjstva izgledale su uvijek nesto drukcije nego na slici... vise su bijelo zelenkaste... dosta bljedolike...
malo proseci po placu... kumice bi ih sada trebale imati (nazalost sam vec 6 tj u kuci pa nisam u toku)
Ja mislim da im je povrće bljutavo od početka jer je majčino mlijeko slatko, i da je baš svejedno s čim počne jer je to individualno. Ja sam počela s povrćem i prestala ga je jesti nakon godinu dana kad je počela jesti raznovrsniju hranu s više okusa.Citiraj:
bajadera prvotno napisa
Ja sam u početku uvijek kombinirala tikvice+riža i mrkva+palenta, odnosno jedna namirnica koja zatvara i jedna koja otvara.
i ja bi uvela svom malisi breskve i marelice. muci me to sto one znaju biti dosta spricane kojecime... gdje ih vi kupujete za bebe??Citiraj:
apricot prvotno napisa
izgleda da sve sto pocme zrijati oko sv petra ima takav naziv :)Citiraj:
a počele su i jabuke petrovače
ja isto znam samo za smokve petrovace. od sutra krecem u potragu za jabukama ;)
joj, ja se nikako s ovime ne bih složila jer moji oboje puno više vole brokulu, karfiol, grašak... ma sve povrće, nego voće.Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa