-
5. tjedan-jaki bolovi
Pozdrav svima!
Prije 2 dana sam saznala da sam u 5. tjednu trudnoće. Naravno da se još ne vidi na ultrazvuku al je nalaz krvi potvrdio.
Problem je što imam jake grčeve slične menstrualnim al najžešće koje sam imala. Zato sam i završila kod ginekologice koja mi je, budući sam sad trudna, rekla da više ne pijem tablete za bolove (pila sam neofen, pa lupocet dok nisam znala) i kao zamjenu mi dala normabel. Naravno ne pomaže.
Kakva su vaša iskustva? Imam 35 godina i ovo mi je 1. trudnoća, ne krvarim al se bojim da grčevi ne naštete trudnoći kao i ljekovi.
-
Ako te jako boli, nemaš što razmišljati - na taksi i odi na hitnu u Petrovu. Primiti će te odmah i pregledati i vidjeti da li je sve ok ili postoji problem.
-
Keri, ako te tješi, ja i sada u 9.tjednu imam svaki dan te 'menstrualne' bolove, između ostalog. Bila sam na različitim pretragama i na sreću sve je u redu, ali boli i dalje. Živim u nadi da će s vremenom popustiti.
-
na pregledu sam bila i za sada se čini sve uredu, ginekologica kaže da se bolovi znaju javljat na početku trudnoće jer tijelo još shvaća zametak kao strano tijelo(?)
Mene brine što su bolovi stvarno jaki iako ne traju dugo al me izmuče, ne javljaju se iz čista mira nego uglavnom po noći, obično nešto sanjam i to izazove grčeve. Po danu mirujem i sve je ok.
Ustvari mi treba malo utjehe od vas :-(
Ginekologica mi kaže da budem strpljiva, ako nešto krene po zlu ona mi je preko ceste.
-
Keri, samo odmaraj, nemoj previše raditi, ništa teško dizati,samo lagane šetnjice i kad god osjetiš nešto odmah u horizontalu. Vidjet ćeš da će ti biti puno lakše, a sve ostalo ćeš usput sama usvojiti :)
-
poslušna sam i mirujem iako nisam navikla (uf, morama nazvat trenericu da danas neću doć, i do daljnjeg ;) )
-
mene je isto u prvoj trudnoci probadalo, jako al na sekundu, dr. mi je rekla da je to normalno jer se plod ugnježđuje u maternicu. sve je bilo ok.
-
Ma raspon bolova i jačina u prvom tromjesečju, a i dalje, zna bit ogroman. Ako si bila na pregledu prije dan-dva-tri i rekli su ti da je sve OK, ne brini previše, nego odmaraj, legni i gledaj TV...što god će ti zaokupirat misli. A zaista što više miruješ bit će ti lakše, a mirovanje ti je i najbolji način da se bebica čvrsto uhvati za mamu ;)
Ja uopće ne brojim tjedne, neđe sam 8-9...imama bolove od nekad menstrualnih, do laganih probadanja, pa čak i nekakva sjevanja, kao da mi se mišić istegnuo. A doktori govore, sve je to normalno...
-
Ja sam imala takve bolove sigurno od 5. tjedna, pa do 8. ili 10. barem. Bolovi su bili tako jaki da nisam na poslu mogla sjediti dulje od 4 sata, bilo je najgorje po noći. Bolovi su se i širili keoz leđa. Nisam pila nikakve lijekove, nego sam odmah kupila onaj banana jastuk koji mi je jako olakšao.
Naravno ja sam isto nekoliko puta kod dr. provjerila da li je sve u redu, jer me je intenzitet bolova stvarno iznenadio. :shock:
Meni je dr. rekao da je to širenje maternice.
Dakle, obavezno provjeriti kod dr.
-
Anemona,
baš ti hvala za ovu informaciju, do sad nisam nikad čula za taj banana jastuk, leđa su me počela bolit već nakon prvog dana mirovanja, moram priznat da mi je ipak udobnije na poslu jer imam ergonomski stolac. Nadam se da neću morat dugo mirovat. Idem odmah nać tu ban :bouncing: anu