Dobro, ne generalno sve parkiće i parkiće kao takve.
Volim neke nove parkiće, neke koji su lijepo uređeni i imaju nove i lijepe sprave za igru, koji nisu zapišani i zakenjani.
Ali takvi nam nisu blizu i u takve idemo rijetko.
Govorim o kvartovskim parkićima.
Prvo mi je već muka na samom početku kad znam koja procedura slijedi kad se samo sjetim polaska.
Spremanje jednog, pa drugog, pa sebe, pa kaj će tko ponjeti, pa nekaj za piti, nekaj za gricnuti...Pa sve to tegli dole s 4. kata, ne daj Bože nešto da se zaboravi!
Pa do "najazanimljivijeg" parkića imamo 15 minuta, ako ne zastajkujemo, ako Iva surađuje i hoće se voziti u kolicima, a ne inzistira na tome da bi hodala 5 minuta, pa se 10 minuta nosila, a ja neka uz to i kolica guram...
Pa Janko koji je u nekom svom filmu i juri okolo ko muha bez glave a cestu treba preći cca 3 puta. I cijelim putem se hoda uz cestu!
I tako dok dođemo do prakića, dok s uspijemo dogovoriti tko će na koju spravu, pa ako su u pijesku ili oko pjeska, paziti da Iva ne ugura koji čik u usta (koje btw bacaju i neke mame :evil: ), da ne primi drek u ruke, da ne dođe neki pes i ne pokenja se ili ne popiša iako je pesima zabranjeno biti tamo. Pa paziti na pametnjakoviće koji se voze na bickilima kao da su na trkama i još se fure ako im se koje dijete nađe na putu.
A o vječitom natezanju među igračkama da ne govorim. Jer sve što smo ponjeli od doma ne diraju, ali ako netko ne daj Bože pipne dreka, a Bogu fala nisu moji klinci samo takvi već i ostali, pa kad moji naravno kao i svi drugi žele tuđe igračke, ovi drugi u dreku, pa smiruj, pusti, drž ne daj.
Pa kupi mi ovov, kupi mi ono, pa sad bi sladoled, pa sad bi sok, sad bi vodu, pa pecivo....
Da li sam rekla da sam umorna i luda već na ulazu u parkić???
I dođem doma spremna za Vrapče.
Ja mrzim ići u park!
Da li sam ja stvarno usamljeni slučaj ili ima onih koji ovo razumiju.