Bijele fronte i tamno drvo, kakve pločice?
Drage kreativke i kreativci, imam za vas izazov: kuhinja i kupaonica imale bi namještaj u bijelo-tamnosmeđoj kombinaciji. Stranice namještaja (i radna ploha) bile bi tamnosmeđe, a fronte bijele (vjerojatno one visokog sjaja).
Kakve bi pločice najbolje pasale?
U katalozima su uz takav namještaj obično svijetlosive, ali to mi je taaako dosadno i monotono. :/
Ponekad stave i intenzivno, jarko svijetlozelene koje mi na prvi pogled ne djeluju loše, ali bojim se da bi mi brzo dosadile; mm je pak totalno protiv te boje, jer kaže da je "sezonska", tako da svijetlozelena otpada.
Dakle, koordinate su sljedeće:
1. oba prostora su mala, pa bi više pasale pločice svijetlih boja
2. ne volimo jarke boje, pa ne dolazi u obzir crvena, jarkoplava i sl.
3. bilo bi super da su pločice u oba prostora iste
4. za kupaonicu je riječ o podnim i zidnim pločicama, a za kuhinju o podnim i o onom pojasu između radne plohe i gornjih elemenata. Naravno, ostaje otvorena i boja zida. :trep:
Imam i jedno pitanje: vidjela sam (ali samo u katalozima i salonima namještaja, ne i u nečijem stanu) da u kuhinje umjesto zidnih pločica stavljaju dasku odgovarajuće boje, vjerojatno komad iverala, i to mi ne izgleda loše, ali bojim se može li iveral podnijeti toliku vlagu i toplinu, dugoročno gledano?
Unaprijed hvala. :*