Da li ste sebični? Samu sebe sam iznenadila s nekim razmišljanjima. Da pojasnim, imamo jedno dijete, i svakako želimo još jedno, niti 3. nije isključeno. Po nekom našem planu razlika između 1. i 2. bi bila oko 3 ili 4 godine. Ne bih se sad opet htjela upustiti u raspravu o idealnim razlikama. Sad su nam se poklopile neke okolnosti da bi možda nešto ranije trebali razmišljati o drugom, ili ne bi trebali, nema veze (okolnosti su takve da ih možeš na oba načina tumačiti). :/
Ponekad se ulovim u razmišljanju da mi je prerano za 2., tek smo "odahnuli", uzeli malčice zraka,... Nismo više u fazi da se stalno nanašamo, stalno zabavljamo, da stalno traži moju pažnju (dobro ima i takvih dana - danas je jedan),... uglavnom osjećaj je da smo "okusili" malo slobode (kod mene je to u vidu malih stvari, npr. zaigra se s nečacima, i 20 minuta ne traži da ja sudjelujem,...) :shock: , kad je MM na putu, više ga ne zovem 10 puta na dan da sam več iscrpljena, luda, da mi je teško,... i sad kao da sebično ne želimo odmah natrag (ne nikad, nego trenutno).
Isto tako imam osjećaj kao da je maleni tek sad počeo više uživati u nekim događajima s nama, onak razumnije,... Npr. danas kad smo se probudili, još smo se sat vremena izležavali, bacali po krevetu, nije bilo žurbe raditi nešto drugo, što sad uz malu bebu ne bi mogli,... Što mislite o svemu, da li ste ikad bili "sebični" u planiranju obitelji???