Dovoljan prirast na težini?
Drage mame,
molim Vas za mišljenje i savjet...
Rodila sam prije 3 mjeseca nakon 7 dugih godina pokušavanja.Ne mogu Vam ni opisati radost koju smo osjetili suprug i ja kad smo doznali da sam prirodno ostala u drugom stanju :D Ali, to sad nije bitno u ovom slučaju.
Naime, izrazito mi je stalo da dojim svoju bebu što duže i ne pada mi na pamet uvoditi nikakvo adaptirano mlijeko.Jedino što mu dajem su 2 žličice prokuhane vode nakon D3 kapi da mu ne bude gorko.Ovako stoje stvari... Ova 3 mjeseca dojim isključivo na zahtjev svoje bebe, nekad je to svakih 1-1,5 h, nekad svaka 2-2,5 h, nema pravila.Kad god me traži, ja ga podojim.Dajem mu jednu dojku dok god ne isiše zadnje kapi, a ako me traži još, dam mu malo druge pa s tom započinjem idući podoj.Hvala Bogu, imam mlijeka i pazim da pijem dosta tekućine i hranim se zdravo.Pelene su mu redovito mokre i pune, stolicu ima svakih nekoliko dana, zlatno-žutu sa zrncima.Znam da je to sve normalno kod dojene djece. Spava više puta po pola sata danju,a noću odspava 5-6 sati. Jako je dobra beba, mirna i vesela,plače jedino ako ga nešto smeta ili ako je gladan. I ja sam radi svega toga jako sretna mama
:D
Ali, nešto me kopka, zato Vas i molim za savjet...
Rođen je sa 3460 gr i 51 cm dužine.Prvi mjesec dobio je 900 gr i 5 cm, drugi mjesec 600 gr i 4 cm, a ovaj mjesec oko 500 gr.Nismo još išli na kontrolu,pa ne znam točno, ali sad ima oko 5200 gr.
Najviše me smetaju komentari rodbine: pa to je premalo, trebalo bi više, treba mu dodavati i takve priče, a ja ih više ne mogu slušati i idu mi na živce :x
Pa valjda bi beba pokazivala da je nervozna, nesretna i gladna....
Molim Vas za podršku drage mame
:)
Hvala puno! :*
Re: Dovoljan prirast na težini?
Citiraj:
Gianna79 prvotno napisa
Pa valjda bi beba pokazivala da je nervozna, nesretna i gladna....
evo, sve si rekla. po ovome sto si napisala ide vam i vise nego odlicno. ne daj se smesti i vozi dalje! :love:
btw, cestitam na dugo cekanoj bebici :heart: