Prestala sam dojiti i nije mi dobro...
Nije mi dobro od same cinjenice da je prestalo. Islo je vrlo postepeno i hinjski...Prvo moj povratak na posao, smanjenje broja podoja, nemogucnost izdajanja i odrzavanja kolicine mlijeka, onda sve veca Viktorova nezainteresovanost, guranje sike i na kraju odbijanje...Kad je vec dotle došlo, htjela sam mu bar davati svoje izdojeno mlijeko, ali ona minimalna kolicina koju sam izdojila, bila je sve samo ne nesto pitko i dobro...bilo je žuto i kiselo...
Viktor se nije pretjerano uzbudio oko prestanka, štaviše, on je lud za čvrstom hranom još od početka dohrane...ali ja jesam. Nisam izgurala ni 8 mjeseci. Sad se analiziram...šta sam uradila pogrešno...ali gotovo je.
E sad, pored toga što me pere savjest i što sam očajna zbog neuspjeha, jako se loše osjećam. Ne znam ima li to veze sa nekom hormonalnom promjenom, ali plačljiva sam i imam sličan osjećaj kao nakon poroda...Pošto je prestanak zaista išao postepeno, nemam upala ni zastoja, ali malo me boli ispod lijevog pazuha i iznad dojke (lijeva je inače puna fibroadenoma i bila je upaljena tokom početka dojenja)...Odgadjam odlazak doktoru jer se već vidim bez nje...a Viktora bez mene...treba li dalje?
I tako...jadna sam skroz. :cry:
Re: Prestala sam dojiti i nije mi dobro...
Ninet, žao mi je što je sve to ispalo tako, ali nemaš zašto osijećat grižnju savjesti, učinila si sve što si mogla, a kao što kažeš ni on nije bio strastveni sisavac tako da i po tom pitanju ne moraš razbijat glavu.
ali...
Citiraj:
ninet prvotno napisa
ali malo me boli ispod lijevog pazuha i iznad dojke (lijeva je inače puna fibroadenoma i bila je upaljena tokom početka dojenja)...Odgadjam odlazak doktoru jer se već vidim bez nje...a Viktora bez mene...treba li dalje?
Ne znam što ćeš postić odgađanjem odlaska doktoru, možda jedino najgoru dijagnozu. S jedne strane govoriš da osiječaš grižnju savjesti zbog dojenja, a s druge strane se ponašaš neodgovorno prema sebi, a i Viktoru. Oprosti ako ti zvučim grubo, ali stvarno se nadam da ćeš se trgnut iz tih negativnih osiječaja i ipak otiči na pregled. :*