Samo će kratko napisati da je0 u mjesec dana s dva savršena obroka dohrane izgubila 130 g na težini.
Što da radim???
Ne doji zato što nema, navikla je da nema dovoljno i zato mi odbija dojenje.
:cry: :cry: :cry:
Moramo na ad :(
Printable View
Samo će kratko napisati da je0 u mjesec dana s dva savršena obroka dohrane izgubila 130 g na težini.
Što da radim???
Ne doji zato što nema, navikla je da nema dovoljno i zato mi odbija dojenje.
:cry: :cry: :cry:
Moramo na ad :(
ne razumijem, molin te pojasniCitiraj:
Pepita prvotno napisa
Proizvodnja se smanjila.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Zadnjih petnaest dana ona doji doslovce desetak gutljaja i dalje odbija.
Prije petnaestak dana je to bilo pola minute (znači više), a prije mjesec dana bi sisala oko minutu do dvije.
Sada ona vuče dok ima, znači LD i malo poslije toga i onda ja vidim da NE GUTA i vuče u prazno, pokušavam je motivirati da još sisa, ali odbija.
Meni uopće nije imalo logike da dijete može biti gladno, ali sada sam sigurna da ne odbija dojenje jer se njoj više ne doji, nego nema dovoljno.
Ona podoji ono koliko ima i odbija dalje.
Zadnje dane intenzivno odbija dojenje općenito, zato sam danas išla u pedijatra, jer neće da doji.
Danas je oko tri sata popodne dojila i to desetak puta progutala i odbacila dojku, nakon toga sam joj nudila, nisam joj dala obrok dohrane, da vidim da li će vući kada ogladni. Odbijala je do devet i pol navečer, tada je vukla i nakon LD još par gutljajeva i počela jako plakati što NIKAD NIJE OTKAD SE RODILA!!!
boli je dok guta?
kakve su vam noci? spava li sa tobom u krevetu i sisa li nocu?
moze se tu jos poraditi na dojenju.
plasim se da uvodjenje AD u ovom trenutku vodi u losem smeru.
ako let down steka, probaj ti da se opustis vise.
Ne boli je dok guta, zdrava je, pedijatar je ispregledao od glave do pete.
Da je boli dok guta ne bi jela dva obroka dohrane po 200 ml.
I noći i dani su isti što se tiče dojenja. Nema razlike.
Osim prvog mjeseca mi smo svaki mjesec u pedijatra, svaki mjesec manje napreduje, svaki mjesec problemi oko dojenja, svaki dan se natežem s njom i tako već šest i pol mjeseci (ne računajući prvi mjesec).
Ja sam žene moje umorna, preumorna, ja više ne znam što da napravim :( :cry:
Problem i jest bio što sam se ovaj mjesec previše opustila, bila mirna, jer kao ima dva obroka dohrane pa će dijete napredovati super.
Ona se zadovoljava s malo, ona doji malo i to joj paše.
Ako im je mlijeko glavna hrana do godine dana, onda ga mora imati.
Ja više ne znam odakle da krenem, svaki mjesec zovem SOS telefon po sto puta, više svima znam imena i prepoznajem glasove (usput Zrinka draga hvala ti danas na pomoći).
E da, narasla je svega 1 cm. Nema šanse da je to dovoljno, to je malo, bar da je još jedan bilo bi dobro.
Ja joj moram osigurati bar 200 ml mlijeka u danu.
Hitno smo poslani sutra vaditi urin i mokraću pa ćemo vidjeti nalaze.
Moram pohvaliti svog pedijatra, koji je danas na moje iznenađenje podupirao dojenje i rekao da se nećemo tako olako predati i da bi bila šteta da pokvarimo dojenje uvođenjem puno ad, ali da jedan dio moramo osigurati, jer po onome što pričam ova vrlo malo mljeka dobiva, a to je svakako loše.
Hvala mom pedijatru što je nakopon nakon sedam i pol mjeseci, povjerovao mom instiktu kao majci i što vjeruje u moje dojenje :love:
Sutra javim nalaze krvi i mokraće i ako itko ima što pametno reći neka viče.
Posebno povećanje proizvodnje izdajalicom ili već čim.
Ja ne mogu sada izdojiti niti 10 ml :(
Krvna slika i urin super, hemoglobin veći nego meni. Puna željeza :D
Još i dalje neće da doji i neće ad niti blizu, čak ni žlicom, a sve jede žlicom.
Jedino što mi preostaje jest izdajalicom navlačiti mlijeko, ali me to nikako ne ide.
Pomozite cure :(
Uopće nema LD kad izdajam izdajalicom :/
joj, izdajanje
izdrži što duže možeš, zovi sos telefon za savjete
meni je pomagalo masiranje dojki frotirnim ručnikom namočenim u što topliju vodu, zapravo vruću, koliko možeš izdržati
:love: drži se
Izdržati što???
Koju izdajalicu koristiš?Citiraj:
Pepita prvotno napisa
Ja imam Av...... i kod nje moraš dobro centrirati da se stvori vakum. Niti meni ne ide odmah LD. Tek nakon par minuta krene i LD.
Izdajanje se uči...pokušaj bolje namještati dojku.
Uopće ne znam kako izdajati.
Ona uopće ne jede :cry: :cry: :cry:
Dijete će mi završiti u bolnicu.
Od sinoć od 22:00 sati, ja ne znam da li je pojela sve zajedno 100 ml :(
Izdajanje ni meni vise ne ide bas najbolje iako sam izdajalicu apsolvirala, jednostavno mi je tesko stvoriti LD. Neku noc me probudilo, cica sva u kvrgama jer je ovaj moj malisa odlucio napokon odvaliti duze po noci a ne mogu izdojiti skoro nista - a to je inace situacija kad je izdajalica bez problema pomagala.
Inace ako zelim izdojiti cekam da mi dijete sisanjem napravi LD pa onda izdajam sa one slobodne cice. Osim toga primijetila sam da mi od tusiranja toplom vodom nekad LD dodje sam od sebe.
Pepita, ne znam ti sta reci jer takvu situaciju nisam imala ali mi je mali stajao na 9kg dosta dugo unatoc redovnom dojenju i dosta dobroj dohrani. Odjednom je odbio dohranu na 4 dana i samo cicao i cicao i ja se zabrinula da nije pao na tezini - bacila ga na vagu kad ono 200 grama u plusu, i od tada je opet krenuo dobivati, mislim da je dobio jos 300 grama u tri tjedna.
Meni ti na izdajalicu obicno izadje 20ml bez problema a za vise se namucim i to dobro. A mali mi nekad cica malo danju, puno nocu ili obratno. Zna ponekada navlaciti svako malo pa i na prazno, valjda si "pravi" dodatne zalihe mlijeka ili jednostavno gusta.
Je li moguce da joj idu zubi?
Ma ne znam više ništa, samo znam da sam nervozna i da se jednostavno ne mogu smiriti i naravno ona to osjeća.
Ne mogu vjerovati, jednostavno ne mogu vjerovati da ona nema potrebu jesti ništa, ni žlicom ni ničim, pa nema što nisam isprovala, jutros od deset sati spremam sve i svašta i miješam s ad ne bi li bar malo pojela, hm...možda 20 ml ad, pahuljica, banana i breskva, ali to sve pola van, a pola unutra.
Jednostavno ne razumijem što joj se desilo.
Kod mene je proizvodnja pala na minimum, ne zato što ne mogu izdojiti, već zato što ne izlazi iz njih ništa, a stalno su mekane i ne pune se.
Ja moram pod hitno vraćati mlijeko.
Ne znam uopće na koji način izdajati, koliko dugo, koliko često, kako i šta. Čekam u tri sata SOS.
Idemo opet u pedijatra. Mislim da će mi savjetovati punomasno :cry: jer ni jedno drugo neće, a ona mora i mora piti mlijeko.
Luda sam, luda od brige :cry: da bar doji, da bar samo to, pa bi mi bilo lakše :cry:
Evo dok čekaš SOS, jesi li možda ovo pročitala?
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2473
Dakle kažu između ostalog da je sam proces izdajanja psihološki koliko i fizički. Možda imaš blokadu od silne brige zbog njenog odbijanja hrane.
Morala bi se probati opustiti pa će i LD krenuti.
U svakom slučaju SRETNO!
:love:
Izdajaj se kad god mozes!
Ne vredi da cekas LD, upravo zbog toga je teze da ti dodje LD.
Moras da se opustis.
Strajkovi se desavaju, nije to nista neobicno, samo sto ti ne smes da odustanes od dojenja (ako zelis da dojis) u vreme strajka.
Moji isto malo rastu, narocito nakon 6 meseci, a i pre.
1cm nije malo, jer postoji i ta eventulana greska, a i da jeste samo 1cm nije to premalo.
Nama se isto desi, iako Izi ima vec 10 meseci, da danima ne pojede nista od dohrane. Mozda se vama poklopio takav neki period sa strajkom dojenja, i eto ti ga.
Oprosti ako cu ja cu sad upasti totalno bezveze ali kako stojite sa zubicima? Da nije tu problem?
draga :love:
mozda i jest strajk, ali rekla si i da je izgubila na tezini, ili ne?
znam da je tesko, ali definitivno se moras malo pokusat opustiti. jesi li joj danas nudila dojku?kako je reagirala?
ako zelis povecat kolicinu svog mlijeka, a ne mozes izdojit, jesi li razmisljala o sns-u? http://www.medelabreastfeedingus.com...ing-system-sns ali to ide samo ako zeli dojiti.
dupla izdajalica? za obje dojke mislim.
kako piski i kaka u zadnje vrijeme? kako ti se inace cini?
Koliko često joj nudiš dojku tokom dana?
Čekaš li znakove gladi ili nudiš bez obzira na to?
Što se tiče gladi, meni se čini da moj bebač od 8 mjeseci još nije skužio da ga dohrana može zasititi.
Jedan dan smo kasno došli kući i ja sam odgađala sa dojenjem, jer sam mu htjela dati ručak i na kraju mi je odbio dohranu, a inače jede odlično.
Ponudila sam mu dojku i smazao ju je za čas.
Nakon sat vremena ponudila sam dohranu i normalno je jeo.
Eto, možda zato i ona odbija dohranu :?
Nemamo dovoljno popiškenih pelena.
Što se tiče nuđenja dojke prošla sam sve opcije i nisam je forsirala.
Od jučer smo došli na to da neće nikako da sisa, povuče dva puta i gotovo, neće ni ad.
Pričali s pedijatrom.
Moramo na adaptirano. On kaže da ona MORA jesti kada ogladni, jer ako u roku od 24 sata ne počme jesti dva obroka adaptiranog uz dohranu, mora u bolnicu, jer je ona već upitno njeno zdravlje i niti jedna beba se toliko ne izgladnjuje.
Izdajat ću da održim proizvodnju i poslije, ako Bog da ukidati ad.
To radimo iz razloga što se L zadovoljava sa mrvicom, a to svakako nije dobro za njeno zdrave.
Ako je i vratim na dojenje, opet neću znati da li samo utaži glad ili se najede, a dva mjeseca riskirati je previše za tako malu bebu.
Ne znam da li je štrajk ili ne, ali ovo traje već mjesec dana.
Prije pola mjeseca sam se žalila da doji samo minutu dvije.
Bila sam u pravu, nije ona brzi sisač, nego ona nije imala više i sada se to malo još više smanjilo.
Ako ne počme jesti moramo u bolnicu :(
Pedijatar kaže da je već sada njeno zdravlje upitno i da se niti jedna beba ne izgladnjuje.
Ja ne znam da li bi se usudila išta sada poduzimati mimo pedijatra, jer mi je ipak dijete u pitanju.
Zašto neće da jede, mora postojati neki razlog.
Zubići nisu, imamo tri i nismo ih ni osjetili.
Ne znam da li je štrajk, ne izgleda mi jer hoće vući i kad više ne ide odbaci dojku.
Super je ona volje, manje spava, ali ne primjetim da je loše.
Ako kazes da hoce da vuce a nema mleka, nabildavaj proizvodnju.
Nista ti ne moze vise pomoci osim opustanja.
Jednostavno uzmi izdajalicu i nosi je po kuci i stalno se izdajaj, ali probaj ne misliti o kolicini, tj. uspehu ili neuspehu, nego samo izdajaj. Bez razmisljanja.
Mozes posle da joj dajes to izdojeno.
Ima zena na forumu koje su prosle kompletnu relaktaciju, nije nemoguce!
Nadam se da je L zdrava, i da cete uspesno dojiti!
Naravno neću odustati od dojenja.
Nije problem sada povećati proizvodnju, već je problem taj što ona jednostavno bude zadovoljna s malo i nikad neću znati da li to dijete pojede 200 ml ili 500 ml, a pedijatar tvrdi da je to jako važno.
Druga djeca su gladna i jedu, traže, a ona malo i gotovo.
Pedijatar tvrdi da moramo vidjeti da li ona uistinu može pojesti 200 ml dvaput na dan ili ne, ako ne da je to onda problem.
Čim L dovedemo u neko normalno stanje, naravno vrati ćemo se dojenju, a ja ću za to vrijeme izdajati i izdajati i nadati se da će što prije proći ova noćna mora.
Samo da prihvati ad :( Bože nikad nisam mislila da ću to moliti.
Ako bude odbijala moramo u bolnicu :cry: jer to onda nešto nije uredu.
I moram vam priznati da cijeli dan plačem i da su mi oči crvene od plača.
Već me mm počeo vikati, jer ne zna što da napravi da me utješi.
Ma da ona sama neće, ja ne bi plakala, dijete je dojilo koliko je htjelo, ali ona nema i ne zna da može imati ako bude puno cikila i ne mogu se pomiriti s činjenicom da i ono par minuta neću gledati dok doji, da se navečer nećemo tako maziti i da više neću navijati sat u četiri sata ujutro da joj dam da siki :cry:
Ne žalite niti trenutka što vas djeca bude, nema ništa ljepše nego kad se u snu ono malo tjelešce pripije uz vas i papi.
Užasno mi je, užasno i možda je najbolje da se pomaknem s foruma neko vrijeme i sredim se, jer se prvo bojim za nju, što ako ne bude htjela prihvatiti ad, hranit će je u bolnici na cjevčicu :cry:
Ma sve mi se skupilo, pa toliko sam se trudila, ne mogu vjerovati da mi se ovo događa, ne mogu vjerovati.
Ovo mi je škola za iduće dijete, neka uvijek ima više pa makar morala izdajati svaki dan :cry:
Užasna sam, užasna, ne mogu stati plakati, ne mogu i ne mogu.
hajde, lijepo se dobro isplaci, pa se smiri i skuliraj jer te dijete treba smirenu i razumnu a ne histericnu i u suzama. moras rjesavati problem po problem a ti si vec sad otisla daleko, da ce u bolnicu da ce ovo da ce ono. nemoj tako misliti lose,samo prikupljas negativnu energiju koje ti ne treba. duboko udahni i smiri se, i tako mirna i jaka kreni u borbu pa ces viditi da bude sve ok. :love: :love:
:love: :heart:Citiraj:
call me mommy prvotno napisa
Zato ja vas toliko puno volim i znam da ću ovdje naći najveću podršku za relaktaciju :love:
Kad makneš na stranu što kaže vaga, imaš li razloga za zabrinutost? Kako se dijete ponaša? Kakvo je opće stanje?
Sam gubitak na kilaži (po meni) i nije razlog za ovoliku paniku.
Skuliraj se, kad se ti središ i ostalo ćeš lakše riješiti.
Držim fige :love:
Pa naravno da imam, pa pisala sam gore da neće piti mlijeko.
Ovdje ću postaviti pitanje, jer možda brže dobijem odgovor, a bitno mi je.
Da li joj mogu griz od pira napraviti s ad i ako mogu kako se to radi???
Pepita,
ja sam tu samo da ti dam malo podrške :love:
nadam se da ćete riješiti problem
ne znam sta bi ti rekla, znam da ti je frka.
znam samo da je jedna forumasica imala takvu frku sa svojom kcerkom, i nakon pustih vodanja po bolnicama i pretragama i tko zna cemu sve ne, dijagnoza je bila da dijete nece jesti i to je to. takvo je dijete. nakon toga je ova prihvatila stvari kakve jesu i vjerojatno se stvar tu stabilizirala.
mozda je i tvoja ljepotica samo dijete koje nece jesti. dogada se. ne vjerujem u to da bi sama sebe izgladnila do bolesnog stanja, to mi je poptpuno strana opcija.
a i sama kazes da su joj urin i krvna slika super. pa od cega onda, pobogu.
ne znam. drzi se, javljaj nam kako ide. :love:
Mislila sam na eventualnu malaksalost, pobolijevanje, nešto takvo.Citiraj:
Pepita prvotno napisa
Ne znam može li se ad kuhati :/ . Imaš gotovih pahuljica koje ne treba kuhati.
Ne znam kako si do sada radila, ali voćne i povrtne kašice nemoj davati same - to je nikakva kalorijska vrijednost. Uvijek ih pomiješaj sa žitaricama (ili s mesom - povrće, naravno).
ja sam definitivno jedna od mama koje plakala rijeke zbog dojenja i stoga te potpuno razumijem. :(
reci cu ti ovo: dok malena ne djeluje letargicno, nemoj se tako bedirati.
nudi joj malo vode, da ne dehidrira. nudi joj dojku u polusnu. nije vazno koliko mlijeka trenutno imas, bitno je da popije barem nesto.
pir ja mislim ima gluten, a on ide od 8 mjeseci. ako imas neku drugu zitaricu doma, skuhaj je na gusto i onda razrijedi s AD. npr. skuhaj smedu rizu, pa je smiksat i dodaj mlijeko.
na superbaby forumu imas jedan topic o bebama koje ne vole jesti, mozda te malo utjesi da nisi sama s tim problemom. evo nasla sam ga: http://superbaby.org/forum/viewtopic.php?t=745
ako ima nesto od dohrane sto zbilja voli, daj joj to. mozda banane? one su dosta kaloricne - a mozes ih umjesati u onu gore opisanu kasicu!
ajde javljaj se, da znamo da ste ok.
Evo da javim da danas nije popila niti jednu kap mijeka.
Pojela je svoja dva obroka dohrane i to sam joj morala malo gurkati jer nije bila baš od neke volje, ali mlijeka niti kap :(
Ja moram pod hitno vratiti svoje mlijeko, a vjerujte mi molim vas kad kažem da ga ima užasno malo, pokoji LD i poslije toga ništa.
Ako mi može neka savjetnica DETALJNO reći što da napravim, pomozite mi žene moje, ovako nećemo na zelenu granu.
Ja se nadam da se za par dana može navuči bar nešto.
Nemam pojma što da napravim :(
Sada sam joj pokušala dati ad i to je bio takav plač, a gladna je i nije htjela niti blizu i tako gladna je zaspala :(
Moj Bože srce mi se para :( ona je tako naučila i evo danas kad nisam dojila, eto mi dokaza da je svo ovo vrijeme živjela bez mlijeka.
Imam av.... izdajalicu, molim vas pomozite mi :cry:
Moram početi s relaktacijom, jer vidim da je to jedini izlaz.
Sada je jadnica vukla u prazno i odustala, jer nije bilo niti LD :(
Inače, dohranu super jede.
Jutros banana, breskva, dva hole baby keksića, danas pojela nešto manje nego inače oko recimo 100 ml.
Ručak koka, tikvice, mrkve, kapula, maslinovo ulje i griz od pira, pojela cca 180 ml.
To nije malo, a pada na težini jer je to sve u danu, a to je malo da bi napredovala.
Inače mi djeluje zaista sičušna.
Jako se bojim za nju :(
Joj draga, nadam se i ja da ce ti se savjetnice sto prije javiti. Pokusaj se smiriti koliko god mozes jer ovako nervozna tek neces rijesiti LD. Saljem ti puno :love:
Sjetila sam se da su neke mame koristile i rizino mlijeko-mozda bi to htjela? A jesi probala dodati svog mlijeka ako uspijes sto izdojiti ili AD u obroke dohrane?
Ne mogu vam opisati osjećaj da je zaspala gladna, a gladna jest jer je zadnji put jela u 17:00 sati :( :( :(
Ovo majku boli i previše.
Neće moje izdojeno mlijeko, ne znam zašto.
Probala sam dodati ad, ali ne pali, samo ako se uopće ne osjeća okus, a ako ga dodam u povrće i slično onda su to jako male količine.
DA pojede bar 200 ml :(
Izdajanjem dobijem možda 10 ml i to je sve.
pepita a možda ti dijete jednostavno ne podnosi mlijeko.
ja sam svojoj skoro do godine dana doslovce gurala na silu ad, dok mi nije palo na pamet da ona, kao i ja ne podnosi mlijeko. i od tada ga nije okusila.
a nisam ni ja valjda od svoje prve godine.
tu nije u pitanju volim li ili ne volim mlijeko, nego ga ne podnosim i izaziva mi užasnu mučninu. jednom u sto godina si napravim čokolino i bude mi mučno. okus jogurta volim, ali ga ne smijem samog piti, jer mi je mučno.
naravno da tebi to sve skupa sada izgleda tragično, ali mi se nekako čini ako su joj krv i urin ok i ako se ona ponaša normalno da ne moraš paničariti.
a da si joj ponudila još jedan obrok, bi li ona to pojela?Citiraj:
Pepita prvotno napisa
pepita poslala sam ti pp.
Znam da nije nikako popularan savjet, slobodno zanemari, ali vidim da si očajna, pa ću ipak reči. A da joj probaš dati AD u snu na flašicu?
Tak je moj maleni jeo u dva teža razdoblja. Jednom radi zubi, jednom radi grlobolje. Dok je bio budan, jesti niti u ludilu, pa sam čekala da zaspi 2 x popodne i 1 x po noći i tad ga hranila. Onda je pojeo normalno. Nakon tjedan dana bi normalno opet jeo budan.