Bebe vegetarijanci i rast
Već neko vrijeme razmišljam o povezanosti prehrane i rasta kod bebača vegetarijanaca. Naime, sve Nušine "frendice" su teže i dulje od nje, a većina ih je po dva-tri mjeseca mlađa. I sve su mesojedi (tj. njihove mame). Nije da je Nuša mršava, čisto je normalna, zdrava beba - dugačka 67cm i teška 7400g sa osam mjeseci.
Izgleda da bebe od mama koje jedu meso brže rastu ili? Vjerovatno su uzrok hormoni rasta i ini dodaci (vitamini, antibiotici i šta ti ja znam) kojima se tove životinje, a koje mali vegetarijanci ne dobivaju. Kakva su vaša iskustva?
Re: Bebe vegetarijanci i rast
Citiraj:
Annar prvotno napisa
Već neko vrijeme razmišljam o povezanosti prehrane i rasta kod bebača vegetarijanaca. Naime, sve Nušine "frendice" su teže i dulje od nje, a većina ih je po dva-tri mjeseca mlađa. I sve su mesojedi (tj. njihove mame). Nije da je Nuša mršava, čisto je normalna, zdrava beba - dugačka 67cm i teška 7400g sa osam mjeseci.
Izgleda da bebe od mama koje jedu meso brže rastu ili? Vjerovatno su uzrok hormoni rasta i ini dodaci (vitamini, antibiotici i šta ti ja znam) kojima se tove životinje, a koje mali vegetarijanci ne dobivaju. Kakva su vaša iskustva?
Kao prvo nikad nisam čula da se od antibiotika raste :?
Kao drugo ispada da je moje dijete visoko zato što sam je dojila mlijekom prepunim kravljih hormona rasta, a ne zato što je moje mlijeko optimalno izbalansirano za potrebe baš moje bebe i zato što je moja prehrana uravnotežena. Biti vegeterijanac, a biti zdrav ne znači samo izbaciti meso i pokušati ga nadomjestiti s nečim sličnim, puuuno je tu stvari o kojima se mora voditi računa.
Ne znam, ali ovaj tvoj post mi zvuči malo čudno, ono kao djeca vegeterijanaca su normalnog rasta i težine, a djeca mesojeda su umjetno napuhana.
Znam da te vjerovatno moje mišljenje kao strastvenog mesojeda nije zanimalo, ali eto morala sam izrazit svoje mišljenje
Citiraj:
Arijana prvotno napisa
Znam da te vjerovatno moje mišljenje kao strastvenog mesojeda nije zanimalo, ali eto morala sam izrazit svoje mišljenje
Malo offtopic:
Nemoj misliti da ovo pisem zbog tvog 'mesojedskog stava', to svako malo ljudi koriste, a meni nije jasno: zasto svi pisu da su 'samo iznijeli svoje misljenje'. Pa kvragu, naravno da su iznijeli svoje misljenje, nisu valjda iznijeli moje, ne bi li se to trebalo podrazumijevati?
Draga Arijana, čemu takav ratoboran stav?
Citiraj:
Arijana prvotno napisa
Biti vegeterijanac, a biti zdrav ne znači samo izbaciti meso i pokušati ga nadomjestiti s nečim sličnim, puuuno je tu stvari o kojima se mora voditi računa.
Ne znam, ali ovaj tvoj post mi zvuči malo čudno, ono kao djeca vegeterijanaca su normalnog rasta i težine, a djeca mesojeda su umjetno napuhana.
Da li me možda poznaješ pa znaš koliko dugo sam vegetarijanka i kako se hranim? Misliš li da oni koji jedu meso ne moraju voditi računa o svojoj prehrani, da su zdravi i ovako i onako?
Da li sam igdje napisala da su djeca mesojeda napuhana?? Da li sam napala sve koji jedu meso i izopćila ih iz svekolike zajednice?
Citiraj:
Isuse, kao prvo ja nisam mesojed nego svejed ( u prvom postu sam napisala "mene kao strastvenog mesojeda" jer mi je jasno da vegeterijanci tako etiketiraju one koji jedu meso).
Vjeruj mi ne osijećam se ni najmanje uvrijeđeno ni napadnuto, nego se jednostavno isčuđavam tvojoj tezi da su bebe majki koje jedu meso veča zato što kroz majčino mlijeko dobivaju kravlje hormone i antibiotike????
Iz mog iskustva vegeterijanci su ti koji se osijećaju napadnuto i uvrijeđeno kad im se postavi ovako pitanje a na koje nemaju odgovor, više bi voljela da si mi odgovorila pa da i ja nešto naučim, umjesto što si rekla da te to zabavlja.
Sorry za mesojed, a o etiketiranju nećemo....
Čemu iščuđavanje nečemu što i tako nije teza nego samo razmišljanje. Nisam to potkrijepila nikakvim znanstvenim dokazima, člancima i istraživanjima, to je moje viđenje stvari! Ono što se sigurno zna je da hormoni rasta ulaze u organizam i utječu na njega, kao što je i napisala Sandy. A drago mi je čuti tj. čitati da su mali vegetarijanci napredni i da ih prehrana ne "usporava".
A koje si mi to pitanje postavila? Rado ću ti odgovoriti kada ga napišeš.
Citiraj:
Annar prvotno napisa
Draga Arijana, čemu takav ratoboran stav?
Možda zbog kravljih homona??? Bože sačuvaj :? Ne brini nečeš me navuč na glupe i dosadne rasprave vegeterijanci - svejedi = što je bolje? jer me tvoje prehrambene navike ni najmanje ne interesiraju.
Citiraj:
Annar prvotno napisa
Misliš li da oni koji jedu meso ne moraju voditi računa o svojoj prehrani, da su zdravi i ovako i onako??
Vegeterijanci ili svejedi su zdravi ili nisu zdravi, ali kad netko izbaci namirnicu punu željeza i proteina mora je znat nadoknadit, a to ne zna svatko, znaš li ti ili ne znaš to je tvoja stvar!
Citiraj:
Annar prvotno napisa
da su bebe majki koje jedu meso veča zato što kroz majčino mlijeko dobivaju kravlje hormone i antibiotike????
Ovo je bilo moje pitanje, a zanima me također i dali ti piješ kravlje mlijeko?