Re: Help - sluzava stolica!
Moja starija curica je baš u dobi od tri-četiri mjeseca imala jako sluzavu stolicu. Napinjala se i mučila kod kakanja više nego obično, a onda bi u peleni bila samo sluz. I ja sam se užasno brinula, korigirala svoju prehranu na razne načine, ali nisam primijetila nikakvu posebnu reakciju na to.
Nakon mjesec dana , kakanje sluzi je naprosto odjednom prestalo. Hranila sam se kao i do tada, znači definitivno ne mogu to povezati sa mojom prehranom (beba isključivo dojena). Tog mjeseca je dodala duplo manje u kilaži nego prethodnog.
Moja mlađa cura sada ima mjesec dana i posljednjih par dana kaka jako sluzavo. Isto se jako napinje i muči, mene to brine i stalno razmišljam o mogućim uzrocima, ali polako počinjem misliti i da je to možda normalna faza u razvoju crijeva. Razgovarala sam sa puno mama čije su bebe imale sluzavu stolicu u prvim mjesecima. I ovdje sam naišla na jednu takvu temu od prije.
Eto, nisam puno pomogla, jer ne znam uzrok toj sluzavoj stolici. Ali se možda mirnije osjećaš kada znaš da se i ostalima dešava i da nema nikakvih posljedica.
Ako bilo što saznaš od pedijatrice voljela bih čuti.