Ima li nade da prestanemo...
Nakon jučerašnjeg cirkusa, mislim da nam prestanak nije tak blizu...
P. ima godinu i 9 mjeseci i ja sam planirala polako prestati dojiti odnosno smanjivati koliko je to moguće. Za sad ju dojim kad dođem doma s posla, ako smo doma onda traži svakih pol sata, kad smo vani zaboravi za cicu, pa traži kad dođemo doma i prije spavanja i još u prosjeku 2 put po noći i ujutro.
Ovih dana igrale smo se na podu na puzzlama i cicala je na tak da smo se naslonile na jastuk i to joj je postala nova fora i neprestano je tražila da hoće cicu na podu. Meni je u subotu već bilo dosta pa sam odlučila s tim prestati i rekla sam joj da me bole leđa i nema više cice na podu. Cijelu večer je šizila ali je bila preumorna da se svađa pa je zaspala na krevetu. Ujutro čim se probudila pitala je "cicu podu?". Rekla sam joj da ne može i išli smo van. Kad smo se vratili već joj se spavalo i opet ista priča. Onda je pošizila kad je skužila da neće dobiti i nije htjela ići pišati (već mjesec dana piša isključivo u kahlicu i ne želi pišati kad ima pelenu). Namjerno je zadržavala, ko za inat, tak dugo dok ju nije počelo dolje boljeti i onda valjda više nije mogla, plakala je i bacala se, pa smo ju skinuli i onda više nije mogla zadržati i uspjela se popišati kad sam ju držala na rukama a mm je ulovio u kahlicu. Navečer je tražila opet i bilo mi je smiješno kad sam ju pitala "kaj mamu boli?" (zna reći leđa) a ona veli "ništ". Brzo je odustala pa se nadam da smo to riješili.
Ne mogu si zamisliti kaj bi bilo da joj cicu ne dam uopće :( , sad sam joj govorila da može dobiti na krevetu i na kauču, ali ne može na podu.
Po noći traži u snu, viče cicu, cicu i smiri se jedino ako ju dobije. Probala sam da joj ne dam, ali onda se baca po krevetu i plače u snu, ne da se dići na ruke i ne može se smiriti, a cijelo vrijeme se uopće ne probudi.
Po danu nam nekako uspijeva, pogotovo kad smo kod bake i dede pa se zaigra i cijelo popodne uopće se ne sjeti, a i kad se sjeti ne inzistira ako joj netko skrene pažnju na nešto drugo ili ako popije vode.
Htjela bih prestati do drugog rođendana. Imamo još tri mjeseca, i htjela bih da joj ne bude šok, nego da idemo postepeno, ali ne znam kak. Nakon onog jučer mislim da neće ići lako :/