Izbjeci cijepljenje u rodilistu... moguce ili ne?
Citajuci planove poroda, u nekima se pojavljivala zelja (zahtjev) da se dijete ne cijepi odmah po porodu...
Je li to moguce bez puno komplikacija ili? Kakva su vasa iskustva sa hrvatskim rodilistima?
Znam jednu mamu koja je (nakon sto joj je dijete nakon cijepljenja odjednom postalo autisticno),drugo dijete isla roditi kod podobnika kako bi mogla izbjeci cijepljenje, i koliko znam drugo dijete jos nije nicim dala cijepiti (8mj)
Konkretno, kod nas, prerano cijepljenje + sumnja da su joj davali adaptirano u rodilistu (na koje je alergicna) je rezultiralo jakim nutritivnim alergijama i jako niskim imunitetom (niske vrijednosti imunoglobulina itd...)
Drugo dijete ne zelim cijepiti barem 2 mjeseca da mu ne ugrozim prerano imunitet i da se opet ne nadjemo u slicnoj situaciji...
Re: Izbjeci cijepljenje u rodilistu... moguce ili ne?
Citiraj:
smedja prvotno napisa
Znam jednu mamu koja je (nakon sto joj je dijete nakon cijepljenja odjednom postalo autisticno),...
ovo mi je nelogično :? :?
kako ona zna da je autistično postalo nakon cjepljenja u rodilištu kada se autizam otkriva tek sa godinu i pol dvije godine....
Citiraj:
smedja prvotno napisa
Konkretno, kod nas, prerano cijepljenje + sumnja da su joj davali adaptirano u rodilistu (na koje je alergicna) je rezultiralo jakim nutritivnim alergijama i jako niskim imunitetom (niske vrijednosti imunoglobulina itd...)...
koliko meni rekoše alergije su često nasljedna komponenta - ja sam pila probiotike za nascituriusa koji su protiv alergija u trudnoći. Mala mi nije ni na što alargična.
Citiraj:
smedja prvotno napisa
Drugo dijete ne zelim cijepiti barem 2 mjeseca da mu ne ugrozim prerano imunitet i da se opet ne nadjemo u slicnoj situaciji...
opet koliko je meni poznato - opasno je ono cjepivo sa godinu dana. Američka istraživanja su pokazala da su se autistična djeca pojavljivala nakon tog cjepiva a do tada su bila najnormalnija djeca u svom razvoju
Re: Izbjeci cijepljenje u rodilistu... moguce ili ne?
Citiraj:
mačkulina prvotno napisa
Citiraj:
smedja prvotno napisa
Znam jednu mamu koja je (nakon sto joj je dijete nakon cijepljenja odjednom postalo autisticno),...
ovo mi je nelogično :? :?
kako ona zna da je autistično postalo nakon cjepljenja u rodilištu kada se autizam otkriva tek sa godinu i pol dvije godine....
Ovo se dogodilo nakon cijepljenja sa godinu dana a ne u rodilistu, nigdje nisam to rekla, ali ona naprosto vise nije htjela riskirati koje ce cijepivo moguce izazvati slicno kod slijedece bebe...