Besplatno ljetovanje - rodbina / prijatelji
Da li ljetujete kod rodbine /prijatelja besplatno? (Platite samo hranu, režije,..., a smještaj ne).
Ja nemam baš nešto rodbine / prijatelja s apartmanima, ali eto imam jednu prijateljicu koja mi je nudila da dođemo u njezinu vikendicu dok je ona dolje, ali smo taj put odbili.
Razlog: jer znam da bez obzira što bi mi sami i kuhali i kupovali što treba, ona bi uvijek osjećala neku "obvezu domaćina" i brinula da li smo zadovoljni, da li nam nešto još treba,...
Ja to ne želim, jer smatram da je onda njoj GO pokvaren, bez obzira na dobro društvo. :mrgreen:
Inače primječujem da čim netko kupi vikendicu ili apartman, odmah mu se krug prijatelja širi, ko muhe se lijepe, to mi se nikako ne sviđa.
Na more idem ako imam novce platim, ako nemam ne idem i točka.
Da li je taj stav bezveze?
Znam da sad nitko ne bude priznao da se uvali svake godine besplatno kod rodbine 10 dana, ali nema veze.
Ja to gledam ovako: da ta ista rodbina ima kuću u Osijeku, Krapini, Sisku,... da li bih i onda išla ljeti na 10 dana k njima. Ne bih. Onda ne idem niti na more k njima. :roll:
Re: Besplatno ljetovanje - rodbina / prijatelji
Citiraj:
Anemona prvotno napisa
Znam da sad nitko ne bude priznao da se uvali svake godine besplatno kod rodbine 10 dana, ali nema veze.
Evo, ja priznam. Mi imamo kuću na moru i apartman koji smo koristili brat i ja - i na faksu sam pred ljeto uvijek imala "najviše" frendova.
Da se razumijemo - kad nekoga pozovem na 2, 3 dana kod sebe može očekivati puni pansion - znači i krevet, hranu pa i animaciju. Ali 2 ili 3 dana, ne deset.
Premda za blisku rodbinu koju volim vrijede druga pravila.
Iako, ako te netko baš poziva, onda valjda želi da dođete.
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
upravo tako.
kad nekog zovem da mi dođe, stvarno to i mislim.
ostale niti ne zovem.
jedu što jedemo i mi, ne razmišljam previše o troškovima, nekako se to sve podijeli, svatko kupi ponešto i dobro.
nikakve novce za smještaj i režije ne uzimam.
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Moram "disklejmati" samu sebe. Moja dva ili tri "prijateljstva" su pukla radi načina na koji se ljudi ponašaju kad ih se pozove u kuću.
Kad iskreno pozovem nekoga, zaista želim da mi dođe. No, to ne znači da se sad ta osoba može ponašati kao da je došla u hotel s 5 zvjezdica i prenemagati se.
Imala sam situaciju na faksu kada su kod mene došle tri frendice s faksa. Zaista nije da brojim, niti ću propasti radi 500kn, no dvije od njih se u tjedan dana nisu mašile novčanika - znači ni za benzin, ni autoput, ni hranu (bile smo same i same kupovale), ni za izlaske.
Također u tjedan dana nisu prstom mrdnule - otišle su iz vikse i ostavile čak i nepospremljen krevet za moje roditelje da imaju šta raditi kad dođu u kuću nakon nas.
Štoviše, legendarna mi je rečenica jedne "pa neću ja baciti smeće, nisam doma".
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Moram "disklejmati" samu sebe. Moja dva ili tri "prijateljstva" su pukla radi načina na koji se ljudi ponašaju kad ih se pozove u kuću.
Kad iskreno pozovem nekoga, zaista želim da mi dođe. No, to ne znači da se sad ta osoba može ponašati kao da je došla u hotel s 5 zvjezdica i prenemagati se.
Imala sam situaciju na faksu kada su kod mene došle tri frendice s faksa. Zaista nije da brojim, niti ću propasti radi 500kn, no dvije od njih se u tjedan dana nisu mašile novčanika - znači ni za benzin, ni autoput, ni hranu (bile smo same i same kupovale), ni za izlaske.
Također u tjedan dana nisu prstom mrdnule - otišle su iz vikse i ostavile čak i nepospremljen krevet za moje roditelje da imaju šta raditi kad dođu u kuću nakon nas.
bas fino... cudima nikad kraja
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Vidiš, baš takve situacije je imala i moja frendica s vikendicom. S time da su na otoku, pa moraju naručivati "cisternu s vodom", a tzv. prijateljice su se stalno tuširale, pa je na kraju ona platila 2 dodatne cisterne vode što je jako skupo.
nije da ne bih nikad isla, ovisi ko me pozove. nas je ove godine jako dobar prijatelj od mm-a (nadam se da ce i nakon ljetovanja to ostati :mrgreen: ) pozvao i ici cemo.
ja svoje prijatelje i rodbinu uvijek pozivam. no, imala sam i nekih iskustava koja su me malo pogodila. na primjer, dode nas tada nezaposeni frend kod nas, mi sve placamo, nije da on ima neke velike zahtjeve, hrana i to, pa nije problem. i sad nakon tjedan dana njegovog neimanja novaca mm kaze da ne ide direktno u hr, nego mora preko makedonije, znaci vratit ce se u zagreb par dana kasnije nego je planirano (ni u makedoniji ne bi imao nikakvih troskova jer je mm imao stan iznajmljen na firmu). na to on kaze da ide vlakom (koji kosta nekih 150 eura) jer se njemu ide u zagreb. e to mi je stvarno bilo :/
inace znam masu ljudi koji su ljeta i ljeta provodili kod rodbine, po njih 20 u istoj kuci, mi nismo nikad, osim jednom, i to nedavno, i nije nas bilo 20, nego samo mi i stari bracni par svaki na svom katu, i bolje da nismo ni tada, dogodilo se to da smo se na kraju ljetovanja posvadali.