http://www.storyofstuff.com/
Printable View
Niko nema niš za reć? Čak ni za onaj dio di se na 50 sec govori o dojenju?
zanimljivo je vidjeti "big picture", hvala ti na linku :)
pitanje je kako mi djelujemo na djecu kupujući im tolike stvari, igračke, tehničke spravice...baš tužno
pa čuj, mogu reći da sam prvih par sekundi ostala zbunjena, ali kasnije ipak kaže nešto u stilu "everyone should brestfead, it is still the best choice".Citiraj:
Švedica prvotno napisa
svejedno, filmić nije loš i trebalo bi ga pogledati.
ivy, nema na čemu
kako ja mislim da utječemo na djecu kupujući im te sve silne stvari? mislim da nije toliko problem jedino u kupnji, već u ne razmišljanju i ne govoreći o tome od kuda te stvari dolaze, zašto i što se s njima dešava kad nam više ne služe svrsi. kao i uvijek naše ne znanje i želja za istim omogućava da se sve to i dalje odvija, a cijenu plaćamo naravno svi mi i naš planet
khaa, naravno da je dojenje i dalje najbolji izbor, ali kako stvari stoje, sve više samo zato jer daje emotivnu i psihičku komponentu dojenju a nutritivno doslovno trujemo našu vlastitu novorođenčad (npr. od kud danas ima toliko teških dermatitisa kod isključivo dojenih beba a majke su im zdrave i paze na prehranu?!)
mislim ako ništa drugo, onda se zbog toga treba zapitati šta se tu zapravo događa
Pogledala sam filmic i stvarno me rastuzio. Naj gore je to sto mislim da se ovaj svijet nikada nece popraviti.
Novac je postao previse vazan, a na humanost i ljude se zaboravlja.
Trebali bi svi malo vise postivati nasu Zemlju koja nam je toliko dala i stalno daje.
Kad pomislim na buducnost moje i sve djece strah me u kakvim ce vremenima tek oni zivjeti.
Pogledala sam filmić.
Malo mi je preveć američki :/
Ali je time bliži ciljanoj publici, amerima, valjda....
Odličan mi je dio o široj slici.
Također, onaj dio kad kupujući jeftinu stvar mislim, nije moguće da tako malo košta :? malo mi je jasnije šta plaćam, tj. potplaćujem...i malo mi je jasniji dio kad u reklami kupujmo hrvatsko plaćamo naše radnike i sirovinu...iako ka i u svakoj reklami i u posljednjoj ima dio koji nije posve istinit :(
pa evo, u svom malom životu trudim se uklopiti štošta što oni savjetuju.
Odvajam otpad, trudim se kuhat zimnicu...ne znam baš sad sve...mislim da je to u suštini borba sa vjetrenjačama.
Al mislim da smo mi u Hrvatskoj ipak mrvicu podalje od Amera. Meni je strina koja gore živi znala KUPOVATI "bag of rag". Pitala sam je šta je to, ona je pojasnila, paketić sa iskdanim komadićima tkanine kojima nešto obrišeš :shock:
nisam mogla sebi doć, ona je to kupila u dućanu, zapakirano u paketić!!!
Najveća je istina onaj dio gdje nam TV nabija komplekse da ako nešto nemamo da nismo "cool", pa onda radimo 8h dnevno da bi imali novce da to kupimo, te tako slobodno vrijeme ne provodimo s obitelji kvalitetno u prirodi već to vrijeme suludo trošimo na smeće (alias stvari koje nam ne trebaju) i opet gledajući u kantu od TV koja nam opet nabija komplekse...
Osobno, ne kupujem gluposti, ne gledam TV već provjerene stvari na kompu (dokumentarce, kvalitetne emisije i filmove...), tako da eto - stvar je individualna, da svi tako ne kupuju, ne bi se planet uništavao....