Imam hrpu jabuka i ne znam što bih s njima, pa molim ideje za fine kompote, sokove...nešto što bi moglo stajati bar do Božića.
Printable View
Imam hrpu jabuka i ne znam što bih s njima, pa molim ideje za fine kompote, sokove...nešto što bi moglo stajati bar do Božića.
nitko?
Možeš dio naribati i smrznuti za kolače. Kada ti trebaju, staviš ih odmrznuti na laganu vatru i malo prodinstaš sa šećerom i cimetom.
Apple sauce
Kompot od jabuka
Smrznuta pita/savijaca od jabuke
Slatko od dunja i jabuka
Maxime, imaš li recept za apple sauce?
Uf, neznam ti ja s receptima raditi ali ovako nekako:
nasjeckas jabuke na tanke ploske ili kockice
nalijes malo hladne vode (2 cm - ovisno o tome koliko ima jabuka)
stavis stapic cimeta, iscjedis limun, stavis obicnog i vanilinog secera i kuhas sve dok se jabuke ne raspadnu. Nakon toga maknes cimet i izmiksas. Ja spremam kutijice od 1/2 litre u skrinju (ne da mi se zezati sa steriliziranjem).
Apple sauce je meni super s jogurtom ili na primjer s palacinkicama od krumpira.
Džem od jabuka sa cimetom :mljac:
Mama Nataša, recept molim....zvuči odlično!!
i ja sam ovako nešto slično radila, ali od oka,bez recepta, onako kako bi se meni svidjelo :)Citiraj:
Mama Natasa prvotno napisa
narezala bih jabuke na kockice,stavila cimeta, malo smeđeg šećera i to kuhala dok ne bude gusto
možda ću čak probati ove godine na makrobiotički način, tj, umjesto šećera staviti malo soli koja onda potakne veće izlučivanje šećera iz jabuke, pa bude slatko kao da je pošećereno.
uglavnom ispalo je prefino, nešto kao da u tegli imaš fil iz jabučne pite :mrgreen:
zbog malo šećera, čuvala sam ga u frižideru
Ja sam kuhala po ovom receptu iako mi se čini da je malo previše šećera pa ću ove godine smanjiti količinu
http://www.mojkuvar.com/recette+arti...oryid+1029.htm