emocionalno nezrela s 2 godine?!!
jooj, već 2 dana kiptim.. od bijesa i/ili jada ni sama ne znam..
naša vesela bistra curka krenula je u vrtić ovo proljeće s 22 mjeseca..
prvo nam je dijete i jako smo joj se posvetili, otvoreno i ponosno priznajem! :D
ali naravno, u odnosu na drugu djecu u jaslicama, nju je puuno teže hendlati i animirati..
imamo sreću da je išla samo prije podne, do ručka i sad smo bili na duugom godišnjem, tak da nije bila u jaslicama od sredine 06. mjeseca, kad su počeli spajati grupe (nešto ranije zbog bolovanja naših teta)
i prije par dana MM ode po uplatnicu za 06. mjesec i porazgovara s tetom, koja je inače teta iz susjedne grupe, i ona mu veli..
da je naše dijete inteligentno, ali emocionalno nezrelo pa da je bolje da, ak je ne moramo davati preko ljeta u jaslice, pričekamo 9. mjesec
.. da je i njezin sin bio takav..!!!
kako je uopće moguće da je dvogodišnje dijete emocionalno nezrelo!?!?!
i kako je uopće moguće da stručna osoba iz vrtića tak nekaj veli!!
jooj, i sad se ja pitam, tko zna kako oni sve između sebe djecu koja na bilo koji način su ili naprednija ili zahtjevnija u bilo kojem pogledu, "označavaju" i tretiraju???
Re: emocionalno nezrela s 2 godine?!!
Citiraj:
mama pticica prvotno napisa
da je naše dijete inteligentno, ali emocionalno nezrelo pa da je bolje da, ak je ne moramo davati preko ljeta u jaslice, pričekamo 9. mjesec
.. da je i njezin sin bio takav..!!!
kako je uopće moguće da je dvogodišnje dijete emocionalno nezrelo!?!?!
i kako je uopće moguće da stručna osoba iz vrtića tak nekaj veli!!
ja smatram da su jaslice nužno zlo...
smatram da beba ili dijete od jedne ili dvije godine bi trebalo imati pažnju jedne bliske osobe samo za sebe...a ne to dijeliti sa drugih 15 bebača u grupi....mislim koliko se jedna (ili dvije tete) u jasličkim grupama mogu posvetit npr. 10-15 djece??? dok svakoga nahrane, dok im promjene pelene.....mislim da skoro nijedno ovako malo dijete NIJE EMOCIJONALNO ZRELO za ovako nešto a pogotovo u ljetnim mjesecima kada su dežurstva..
ali nažalost ne možemo svi danas priuštit djetetu od 1-3 godine dadilju ili nemamo svi baka servis na raspolaganju..
moja mala krenula je u vrtić sa 3 godine ali tek u 11 mjesec (znači dva mjeseca nakon što je počeo vrtić). prvu sedmicu sjedila sam ispred vrata od vrtičke sobe i po nekoliko sati (tete stvarno nisu bile oduševljene da baš previše vremena provodim tu). soba do bili su jasličari. iz te jasličarske sobe stalno je odjekivao plač........
uglavnom, možda ti teta nije željela reči nešto loše nego onako između redaka da i tvom dijetetu treba malo odmora od jaslica pogotovo sad kad su dežurstva....
ps. prošlo ljeto sam i ja išla u dežurni vrtić po uplatnicu a teta (dežurna- meni nepoznata) mi je rekla da ako ikako mogu ne dovodim malu u dežurstvo, jer se vidi da je mala nježnica a u dežurnoj grupi ima 29 muških i 1 curica i svi su divlji i jedva izlazi s njima na kraj