cicanje i spavanje živi užas...
filip je od prvog dana dojena beba, do 5.mj života nije jeo niš osim mojeg mlijeka koje mu je i dan danas fino prefino a ima 16 mj. Preko dana uopće ne cica, možda jednom i to rijetko ali zato nam je večer i noć katastrofa i već sam na rubu očaja. On ne želi zaspat navečer nikako drugačije nego dojeći, drži cicu u ustima sve dok ne zaspi, i naravno tokom noći se često budi i onda niš ne pomaže,ni sok ni voda ni čaj ni nošenje ni vozanje niiiiiššš već kad dobije cicu dalje spokojno spava ko top
:/ znam da neke mame znaju reći kako klinci drže cicu 2 minute i zaspu ali ovaj moj se baš naguta mlijeka sve čujem kako ide gutt guttt guttt i onda zaspi ...
ujutro se budim u 7 na posao umorna i neispavana, sa iskrivljenom kralježnicom i tješim samu sebe kako će vjerojatno do fakulteta prestat cicat i počet spavat cijelu noć
Ima li ovdje koja mama čije se dijete uspavljuje na cici? je li to razlog čestih buđenja tokom noći ili ima i onih koji ipak unatoč tome spavaju cijelu noć??
Do kad su trajale te faze, kako ste ih prekinule?
za godinu i pol kad f bude imao već 3 htjela bih drugo dijete ali bojim se da će ovo dojenje potrajat i da neću moć imat drugo jer ovo prvo još doji...
a jesam vas udavila...
:mrgreen:
Re: cicanje i spavanje živi užas...
Citiraj:
iva1602 prvotno napisa
Ima li ovdje koja mama čije se dijete uspavljuje na cici?
Pogledaj onaj topic o uspavljivanju djece :)
Moj ti je savjet, ako već ne spavate zajedno - počnite, jedino tako sam se ja mogla naspavati. Sa 16 mjeseci veliki dečko već zna sam naći ciku, malo mu pomozi prikladnom garderobom :mrgreen: i kad krene samoposluga neće te više ni buditi.
Kod nas je tako bilo sve dok ja nisam opet zatrudnila pa me iscrpljivalo danonoćno dojenje nebrojeno puta i zbog toga smo izbacili noćne podoje.
Kod nas je to prošlo sasvim bezbolno, dvije noći je tata spavao u sredini, kad bi se M. probudila on bi joj objasnio da cika spava i uspavao je.
Evo jučer se M. probudila po noći dok smo mi još bili u budni dnevnom boravku i zove nas. Ja odem gore do nje i ona traži piti vode. Dam je vode, ona se napije, okrene i nastavi spavati. A ja očekivala sad će cikit, gnjavit. Baš mi je bilo neobično, nije da mi fali, a opet...
Citiraj:
iva1602 prvotno napisa
Ima li ovdje koja mama čije se dijete uspavljuje na cici?
Prijavljujem se, sa stažem od 2 godine :mrgreen:
U zadnje vrijeme je sasvim ok, jednom navečer i jednom pred jutro cica. To je ok. Ali imali smo raznih faza. Većinom kad ju je nešto mučio, recimo viroza, ili ljetne vrućine. Bilo je noći kad sam mislila da ću šiznuti, ali većinom sam zadovoljna s ovim aranžmanom jer se bar ne ustajem (spava s nama i kad se sve zbroji mislim da sam ipak dobila dosta sna na ovaj način).
Citiraj:
iva1602 prvotno napisa
filip je od prvog dana dojena beba, do 5.mj života nije jeo niš osim mojeg mlijeka koje mu je i dan danas fino prefino a ima 16 mj. Preko dana uopće ne cica, možda jednom i to rijetko ali zato nam je večer i noć katastrofa i već sam na rubu očaja. On ne želi zaspat navečer nikako drugačije nego dojeći, drži cicu u ustima sve dok ne zaspi, i naravno tokom noći se često budi i onda niš ne pomaže,ni sok ni voda ni čaj ni nošenje ni vozanje niiiiiššš već kad dobije cicu dalje spokojno spava ko top
:/ znam da neke mame znaju reći kako klinci drže cicu 2 minute i zaspu ali ovaj moj se baš naguta mlijeka sve čujem kako ide gutt guttt guttt i onda zaspi ...
ujutro se budim u 7 na posao umorna i neispavana, sa iskrivljenom kralježnicom i tješim samu sebe kako će vjerojatno do fakulteta prestat cicat i počet spavat cijelu noć
Ima li ovdje koja mama čije se dijete uspavljuje na cici? je li to razlog čestih buđenja tokom noći ili ima i onih koji ipak unatoč tome spavaju cijelu noć??
Do kad su trajale te faze, kako ste ih prekinule?
za godinu i pol kad f bude imao već 3 htjela bih drugo dijete ali bojim se da će ovo dojenje potrajat i da neću moć imat drugo jer ovo prvo još doji...
a jesam vas udavila...
:mrgreen:
Da ti nisi moj alter ego? 8) :lol:
Pa imamo doslovno identičnu situaciju! :mrgreen: