Molim neka mi netko odgovori na jednostavno pitanje.Koliko treba proći vremena od unosa teže hrane u mamin želudac do slijedečeg podoja male bebe?Hvala
Beba se i dohranjuje. :?
Printable View
Molim neka mi netko odgovori na jednostavno pitanje.Koliko treba proći vremena od unosa teže hrane u mamin želudac do slijedečeg podoja male bebe?Hvala
Beba se i dohranjuje. :?
kak to mislis, ne kuzim?
da ta hrana smeta bebi ili?
pa da,da bebas ne dobije grčeve.Najela sam se čevapa.
Ja nisam smjela 2 i pol godine ni pomisliti na takvu hranu. Stariji sin mi je imao grčeve, a ja sam morala jako jaaaako paziti što jedem. Ako bih za ručak pojela zelenu salatu, navečer bi bila dernjava za podivljati...
I tako, osim zelene salate nisam jela luk, češnjak, špek i masno meso, grožđe :cry: koje inače obožavam (pa me muž zafrkaval da nek radije pijem vino) ni drugo voće s kožicom tipa trešnje i višnje... Sve je to klince napuhavalo, zapravo starijeg, a s mlađim se nisam ni usudila pokušati. Grah, grašak, mahune.... sve sam to izbjegavala ili jela u malim količinama.
Ipak, ne smeta sve svakom djetetu. Moj mlađi je bolje podnosio moje prehrambene "ispade" tipa odojak za Novu godinu, ali nisam puno eksperimentirala. Ustupak dojenju bio je u smjeru zdravije prehrane.
hranu ne trebas izbjegavati preventivno, izbaci nesto tek ako vidis da bebi smeta. mojima nije smetalo nista, a ne hranim se bas nesto prezdravo, mislim jedem i przeno i pohano i slatko i slano..
ono na sto bebe navodno najcesce reagiraju je kravlje mlijeko i proizvodi s istim.
daj bebi da sisa kad trazi, pa ako vidis da joj smeta, izbaci tu hranu na neko vrijeme.
Mojima nikad nista nije zasmetalo, a ja bas ponekad jedem ko prasica.
Jedino sto ne pijem mlijeko pa smo valjda samim tim izbjegli probleme.
Kod mene točno ovakoCitiraj:
ninet prvotno napisa
Pa to je onda to! Stalno razmišljam što je mojoj moglo naškoditi, posumnjala jesam na grožđe ali nisam bila sigurna. Jučer i danas sam jela grožđe i L. mi se stalno napinjala i prduckala, večeras je bila jako nervozna prije spavanja, a to nam se još nije dogodilo.Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
Brzo će i to proći.... :love:
Svaka beba drugačije reagira tak da nema smisla ne pokušavat jest razniliko. Starijem klincu je smetao poriluk koji sam pojela kad je imao tri tjedna, a maloj nije smeta niti grašak s tjedan dana...
Najbolje je probat pa vidit
sa prvom sam jako jako morala paziti kaj jedem, a sad jedem gotovo sve (osim luka, graha) i dobro je. Jedino si mislim da joj možda smeta čajna salama što ju jedem svako jutro..no ne plače mi svaku večer, pa si nekako mislim da to nije zbog tog.. :/
ja bi čak rekla da mojoj paše teža hrana :). dok sam pazila stalno je nešto kenjkala, sad kad ne pazim super je!
Drugi put nisam apsolutno nista pazila, a prvi put, kad bi jela prsut ili slicno smanjila bi kolicinu( ne bi onoliko pojela koliko mogu :mrgreen: ), nikad nista posebno nisam primjetila kod njih sto bi imalo veze sa hranom