Pripreme i pakiranje za putovanje, te sve usputne glavobolje
Pokusala sam pronaci temu na kojoj smo razgovarali o pripremama za putovanje prije nekih 2 godine (sjecam se jer smo tada isli na prvo dugacko putovanjem sa data 6mjesecnom bebom), no nema je. Stoga, idemo iz pocetka. Osim ako se vec negdje ne razgovara o slicnoj problematici...
Mozda se cini da je odgovor na pitanje iz naslova jednostavan "sve dobro isplaniram i spremim stvari na vrijeme", ali mene zanimaju vase konkretne strategije. Kada se pocinjete spremati, sta neposto ne smijete zaboraviti, brojeve kojih sluzbi na odredistu nabavite unaprijed (npr. pedijatar, zubar,...) kome ostavljate kucu na provjeru i cvijece na zalijevanje, kako se osiguravate da se ne morate s pola puta vratiti jer niset sigurne je li plin iskljucen,... itd, itd... molim napisite sve sto je vama VAZNO prilikom spremanja na put.
I da, posebno me zanimaju pripreme koje vam osiguravaju da glavobolja u zadnji tren nece biti, te odgovori mama (i tata) koje putuju na dalekim relacijama, pozeljno prekokontinetalnim. Koliko se stvar pojednostavljuje ili dodatno komplicira kada dijete vise ne koristi pelene, nego "pravi "wc? Ima li razlike u spremanju jednog, dvoje ili vise djece?
Ima li u koferima mjesta za vase stvari uopce :)
Da li nakon svakog veceg/duzeg putovanja skuzite da nesto od onoga sto ste mislili da je neophodno, zapravo niste niti trebali.
Nas cekaju tri tjedna putovanja sto autom sto avionom (a i vlakom izpod La Manceha), uz nekoliko prelazaka granica i nepoznat broj cekanja, zastoja i drugih nepredvidivih situacija. Program je vrlo kompleksan, ukljucuje krace i duze boravke na nekoliko lokacija, i vec par dana doslovce razradjujem shemu sta ide u koji kofer i za koju etapu putovanja.
Tezim minimalizmu, ali nekako mi ne uspijeva u zeljenoj mjeri. Cekam prosvjetljenje, pomozite.