Citiraj:
Ifigenija prvotno napisa
U jednom trenu sam vidjela da jednostavno nemam dovoljno mlijeka, nisam osjetila niti jedan let down po podoju, mali je tražio sto puta češće i žalio mi se, cice su bile drugačije nego inače, a kad sam probala izdojit nije bilo baš nekih mlazova, kao što inače ima. E, a i vidjela sam kad je mali dojio da nekako niš mu nije išlo niz grlo.
Pogledala sam u knjigu Penelope Leach i našla objašnjenje - mame često, nakon što prođe par tjedana od poroda pokušaju uhvatiti ritam sa životom, posjetama, ovim, onim i od stresa tijelo jednostavno napravi kuršlus - i fakat se ne proizvede dosta mlijeka.
sorry ali penelopa nije u pravu . ka prvo zena ne moze znati koliko ima mlika u sisama. meni niti je curilo niti je na prve podoje islo naglo niti sam mogla neku vecu kolicinu izdojiti ( a adrian je bio ko bumbar).
dica sa 3 ipo-4 miseca se pocimaju interesirati za sve oko njih i ne ritko ce prestat sisati ako cuju neki zvuk i tako prekinit dojenje, biti brze gladni a mama ce imat osjecaj da ono stalno visi na sisi.
zato se savjetuje dojenje u tisini i bez nekih velikih zvukova.
uz to se u tom periodu pocima stvarati mliko onda kad beba sise a ne unaprid kao do tada pa puno mama misle da su im sise izdusile tj da nemaju dovoljno mlika
a sta se tice stresa...... zene su dojile i doje i u najtezim uvjetima ( dovoljno je pogledat u proslost ali i u sadasnjosti da zene kad znaju da su jedini izvor hrane za preziviti svojoj bebici i te kako doje)
sve je u glavi i kad se sve ne analizira previse