Nedovoljan prirast težine ?
Poštovane članice foruma,
javljam se ponovo na forum, u nadi da ćete mi pomoći kao i u prethodna dva slučaja (kada smo beba i ja imali problema sa navikavanjem na dojenje).
Beba je upravo napunila 5 i po mjeseci, i danas na vaganju je težila svega 5,6 kg. :/ Hoću napomenuti da isključivo doji. U prethodna 3 mjeseca je dobijala po 600g mjesečno, a zadnji mjesec je to svega 450 g.
Beba normalno doji, i nisam primijetila da je nešto drugačije u zadnjih mjesec dana, osim što je malo nervozna ponekad (pretpostavljam da je rast zubića u pitanju). Doji na zahtjev svaka 2 sata (i češće ponekad), a preko noći spava 5 sati. Također, beba je vesela i vitalna, ali muž i ja se stalno borimo oko toga da li je možda premala...
Da li je po vašem mišljenju potrebno privremeno uvesti adaptiranu hranu u ishranu djeteta ? Ako da, u kojim količinama - bojim se da se ne prođe dojenja.
Unaprijed hvala.
nedovoljan prirast težine
pozdrav svima...evo danas smo bili u pedijatrice beba ima 3 mjeseca i samo je dobila 300 grama...pedijatrica je rekla da moram buditi dijete po noći ili dati adaptirano mlijeko jedan obrok što stvarno nebi htjela ...rodila se sa 3520 prvi mjesec imala 4 440 drugi 5200 a sad 5500 samo dojim,po danu svako 2-3 sata ali po noći odspava u komadu 7-8 sati znači trebala bi je buditi...neko kaže ne budi dijete ,neko budi...kaže da je barem dobila 500 grama malo me pripala...inače je rekla da super izgleda...pomoć :/