ja imam još dva mjeseca do poroda malo me brine i kako će porod proći ali me još više brine oću se znat brinit o bebi ovo mi je prvo djete pa stalno razmišljam oću ja to znat i kako ću nadan se da nisam jwdina koju to brine pozdrav :?
Printable View
ja imam još dva mjeseca do poroda malo me brine i kako će porod proći ali me još više brine oću se znat brinit o bebi ovo mi je prvo djete pa stalno razmišljam oću ja to znat i kako ću nadan se da nisam jwdina koju to brine pozdrav :?
hej, strah od (ne)znanja o brizi o bebi je najnormalnija stvar. mislim da ne znam niti jednu (buducu) mamu koja se tako ne osjeca. malo pomogne kad si recimo vec drugi put trudan, ali ne puno ;)
glupo mi je reci, ali strah ti je sasvim bespotreban. umjesto uzrujavanja, oboruzaj se znanjem, sve sto mi moze pasti na pamet pitaj, citaj izgorovi na glas i rijesit ces vecinu svojih nedoumica i strahova (one koje mozes unaprijed smisliti ;) ) a sto se tice trenutka kad rodis i pocne briga za bebu - imat ces previse toga u glavi i oko sebe da bi stigla jos i brinuti o mozebitnom neznanju....
:love: :love: sve ce bit ok...ma sve JE ok :mrgreen:
svaki put kad nešto ne znaš, možeš npr potražiti na pretražniku ili otvoriti novu temu :mrgreen:
Inače, slušaj svoje instinkte i filtriraj savjete rodbine, pa čak i pedijatra, žalosno je ali i oni znaju puno pogriješiti. Pazi, kažem filtriraj, ne ignoriraj u potpunosti. Savjeti nakon rođenja djeteta znaju biti iznenađujuće agresivni, demoralizirajući i - pogrešni.
+ instinkti će preuzeti
Još se svježe sjećam kako je MD bio oduvijek nekako bolji u brizi oko računa, organizacija, nabavke i maltene svega u našim životima (osim dekoracije stana npr :mrgreen: ) ) i kako sam nesvjesno očekivala da će on sve znati i voditi glavnu riječ oko bebe (ja bih poprililčno usplahirena trudnica ;) )
Ali od trenutka kad su krenuli trudovi ja sam postala MAJKA i znala sam u svakom trenutku što i kako treba
Do te mjere da se md osjećao isključenim iz svega, što mi je danas malo žao ali neka ženka amazonka je izašla iz mene skupa sa svim primordijalnim instinktima.
Vjerujem da je kod većine žena tako i tako valjda i treba biti. Majčica priroda se pobrinula za to :heart:
Ma sve budeš znala u pravom trenutku. I ja sam bila isto tako zabrinuta, a tko nije, pa sam sve savladala. Maleni več ima preko 2 godine, ali ja i dan danas kad vidim malu bebu pomislim kako nemam pojma niti kako bi ju primila, niti kako presvukla, smirila,... ništa ne znam, kao da se moj rodio s 2 godine. :roll:
Nadam se da ću se prisjetiti svega kad drugi puta rodim. :/
veliki potpisCitiraj:
pomikaki prvotno napisa
i mene je bilo strah i to oba puta ( ok, drugi put sam imala drugačije strahove ali su bili prisutni )
neke stvari češ raditi po instinktu a za neke tražiti savjet pedijatra/mame/prijateljice/foruma itd i kao što kaže pomikaki filtrirati ih :)
XCitiraj:
Anemona prvotno napisa
osim što moja ima nešto preko 3 god.
Između mojih je razlika preko 6 godina, kak je tek meni bilo, vi ste ipak još ufurane. Ali da vas utješim - kad beba dođe, sve se vrati.
joj ma nemoj se ništa bojat nego uživaj u trudnoći, to će sve doći samo od sebe JER MAMA JE MAMA!!
potpis slađa, mama je mama i to imas u sebi.
ja uopce nisam razmisljala o bebi,htjela sam samo sto brze i lakse roditi i da on bude ziv i zdrav. nije mi ni na pamet palo previjanje,oblacenje,nista.kada smo dosli doma, sve je bilo u malom prstu,ko negdje daleko u mozgu skriveno,pa je izaslo van kad je trebalo.
Meni je moja draga mama ,kad sam trebala roditi prvo dijete i kad sam imala sve te strahove kao i ti, rekla da se taj osjećaj jednostavno u tebi rodi zajedno s djetetom. I tako i bi...