dojenje i nizak progesteron
dakle, još dojim i M dobivam svaki mjesec već zadnih 6 mjeseci.
kako želim opet zatrudniti, malo sam pratila ovulacije i primjetila da mi druga faza ciklusa poslije O traje manje od 10 dana što upućuje na nizak progesteron.
E sad to bi značilo da i ako se jajašce oplodi da se neće uhvatiti jer 'nema vremena'
Moje pitanje glasi, da li dok dojim mogu uzimati utrogestane ili dabrostone ili kakav slični progesteron da povećam šanse za trudnoću?
Re: dojenje i nizak progesteron
Citiraj:
smaja prvotno napisa
dakle, još dojim i M dobivam svaki mjesec već zadnih 6 mjeseci.
kako želim opet zatrudniti, malo sam pratila ovulacije i primjetila da mi druga faza ciklusa poslije O traje manje od 10 dana što upućuje na nizak progesteron.
E sad to bi značilo da i ako se jajašce oplodi da se neće uhvatiti jer 'nema vremena'
Moje pitanje glasi, da li dok dojim mogu uzimati utrogestane ili dabrostone ili kakav slični progesteron da povećam šanse za trudnoću?
Joj smaja - sad sam tek vidjela da si to ti sa odbrojavanja!
Pa vidiš ja sad pokušavam zatrudnjeti - sad imam O a inače isto dojim, jesi ti onda uzimala te tablete ili ne. Ja ne znam - možda mi i nisu potrebne no svakako ako ima nešto prirodno što povećava progesteron - mogu uzeti - ne može mi štetiti. Da li još i dalje dojiš? I kako si? Jel puno dojiš?
Moj ima sad 2 g i dojim malo - najčešće po noći kad se on "sjeti" a preko dana ne. I smanjile su se cice/ mlijeko tak da je i to dobro zbog tog progesteron. Pretpostavljam.