Nisam do sada obraćala pažnju... Ali gospodin vojak u uniformi se "obratio" djetetu koje je navodno gurnulo njegovu princezu. Sve pred ostalom djecom. Nisam sigurna da li je imao oružje.
Printable View
Nisam do sada obraćala pažnju... Ali gospodin vojak u uniformi se "obratio" djetetu koje je navodno gurnulo njegovu princezu. Sve pred ostalom djecom. Nisam sigurna da li je imao oružje.
O cemu pricas? u vasem vrticu ili?
Da. U našem vrtiću.
O Bože... zadrhtim na takve stvari od jeze...
Ako je osoba u uniformi (npr. policajac, vojnik..) onda mi je logično da, ako ravno s posla kupi dijete, ide u uniformi.
A pištolj mi je logično da skida van službe.
Iako nisam sigurna postoji li propis da djelatna vojna osoba mora uvijek imati oružje - sumnjam, no postoje i gluplji propisi.
Pa nije ni meni do sada smetalo. Ali mi je isto tako logično dok je u uniformi, barem, da se normalno ponaša.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Obratiti se djetetu na takav način, prijeteći mu i unoseći mu se u lice. I još u uniformi :/
ja bi mu se unijela u lice bez uniforme, bez obzira o čijem se djetetu radi. danas tuđe, sutra moje...Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
Policajac smije biti "poslije posla" u uniformi i s pištoljem (imam jednog doma, a i više u obitelji), ali ja se grozim oružja i MM nikad ne nosi oružje doma (a i nije nikad u uniformi - niti na poslu). :mrgreen:Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
A što se tiče bezobraznog ponašanja, na granici s nasilnim, takvo ponašanje ne odobravam nikome.
Pa i ja bi sada. I svašta mi pada na pamet da je trebalo SADA. Ali čovjek ne očekuje takvu reakciju i ostane zatečen.
A ni nisam stajala pored njih da bih odmah shvatila što se događa. Ja vitlala svojih dvoje.
nažalost uniforma nekima daje "moć" i svašta si dozvoljavaju.
a joj :/
Unijeti se djetetu u licu samo govori da si kre.en - uniforma ili odijelo, tako svejedno.
Jedino što možda drukčije percipiramo kad na nas urla policajac pošto on ima neke ovlasti koje si normalan čovjek ne smije dozvoliti.
Ovo s nošenjem oružja u slobodno vrijeme mi je bezveze - šta će ti pištolj u slobodno vrijeme? Da plašiš susjede po kvartu?
Uostalom, zar nema na vrtiću oznaka da ne smiješ ući s oružjem? Kod nas stoji na vratima.
Slažem se sa icyoh - opisano ponašanje prema djetetu je tu problem, a ne uniforma.
XCitiraj:
Mima prvotno napisa
Ja ne znam da li je imao oružje ali me sama uniforma asocira na mogućnost.
Ja bih sada trebala reći djetetu da ga se kloni. Jer ne znam kada će opet puknuti. I u kojoj mjeri.
Zar ću dijete odgajati da se boji ljudi u uniformi :/
A gdje je bio roditelj od djeteta kojem se dotični obratio? Meni takvo ponašanje nije opravdano ni u kojem slučaju. A pogotovo se tako ne smije ponašati hr. vojnik ili policajac. Jer kao što mi imamo obavezu da respektiramo njihovo odijelo koje nose sa grbom, tako i oni imaju obavezu poštovati to isto odijelo i ponašati se u njemu pristojno! Ja bih takvom nekulturnom stvoru spomenula nadređene, a ako se ni njih ne boji, onda definitivno pali spominjanje javnog tiska! Jer danas to dijete, sutra moje dijete....takav stvor ne gubi živce samo jednom u životu!
I da, takvo me ponašanje još više ljuti od osoba u uniformi, nego od civila! :x
ponašanje je problem, to sigurno.Citiraj:
Anemona prvotno napisa
no nažalost - kod nas se uniforma često percipira kao autoritet. i janoccka je dobro napisala: zar odgajati dijete u strahu od uniforme?
dijete vjerojatno nije zapamtilo lice tog oca, no uniformu - sigurno je. i zato uniforma u kontekstu s ponašanjem postaje problem.
Ja radim u vrtiću i moram priznati da mi se nekoliko puta dogodila situacija kada roditelj želi osobno sa djetetom (tudjim)riješiti spor.Nikada to ne dopuštam i nastojim rješiti problem bez uplitanja djece.Ako vidim da je to ne moguće nastojim uključiti nekog iz stručnog tima.Imam nekoliko roditelja koji dolaze po djecu u uniformama i nastojim istaknuti pozitivne strane tog posla,jer sigurna sam kako prošla vremena kada su djecu plašili uniformama.Izuzetci uvijek postoje,pa tako i kod roditelja koji nose uniformu.Zato mislim da treba imati povjerenja u pametnu i kompetentnu odgojiteljicu koja svojim umjećem komunikacije i instiktom može puno učiniti.
Kad se meni netko unosi u lice užasava me, a kamoli da vidim da se unosi djetetu. :roll: Pogotovo me užasavaju oni koji su fizički "jači" pa to koriste za razne otvorene ili prikrivene prijetnje slabijim. Sramotno. Sve se bojim da bi se taj isti agresivac tako ponašao da mu s druge strane stoji tata tog djeteta koji je jači i ima veći pištolj od njega. :roll: Primitivčine.
Dijete treba učiti da ako se ne daj Bože izgubi treba se obratiti prvom policajcu (uniformi) koju vidi i zamoliti za pomoć.
U skladu s tim zamolila bih te tete u vrtiću da napomenu tom tati da ako sam ne kuži značenje svoje uniforme pogotovo pred vrtićanerima, da bar tih 10-ak min koliko mu treba da pokupi svoje dijete glumi normalnu osobu.
Naravno na puno prikladniji način.. možda jednog dana spasi nekom djetetu život
moj muž je djelatna vojna osoba...ide na posao u uniformi i vrača se sa posla u uniformi...al on ne nosi oružje (osim kad idu na neku vježbu na poslu) !Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
ne znam za policajce...ali bilo bi mi malo čudno da se u vrtić ulazi sa oružjem ??! :shock:
ovo mi je u principu najbolji savjet.Citiraj:
disciplina prvotno napisa
Btw. dijete je palo jer se potplelo u japankama :roll:
Nitko nikoga nije gurnuo.
Meni je na informacije došao tata u vojnoj maskirnoj uniformi i pištoljčina za pasom. Nije mi baš bilo ugodno, pogotovo jer mu je klinac bio pun jedinica (i neopravdanih satova).
također, ali sam ja rekla da pričeka dok ne donesem lopatu da budemo ravnopravni....Citiraj:
Matilda prvotno napisa
pogledao me je ovako :shock: :roll: i pitao jel mi smeta što je u uniformi ?
ja sam rekla da zgodne muškarce u uniformi volim pogledati :lol: , ali da mi smeta pištolj za pasom....
poslije je dolazio u civilu ili je slao ženu :mrgreen:
Ma ne vjerujem :mrgreen:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ma prepao se jadan ... ja ti izgledam ko prava lička baba .... apsolutno ne sexy :lol: :lol:
Klasika!Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
Rosalie je dobro napisala - takve stvari odmah ODMAH treba prijaviti odgajatelju / stručnoj službi.
Btw. da se to dogodilo u našem vrtiću (za što je mala vjerojatnost, jer bi dijete u japankama odmah poslali da se preobuje, to nije dozvoljena obuća za vrtić) roditelj X bio bi odmah pozvan najprije u stranu, na razgovor "na kvaki" a po potrebi i na informacije. Autoritetom pravim protiv napuhanog!
Ma da :shock:Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
Da! A bome sam i ja jednom zbog natikača morala ići doma po druge šlape! Valjda sam zato to tak dobro i zapamtila...Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
Možda je tome dodatni razlog bio činjenica da je vrtić na katu (a jaslice u prizemlju) pa djeca svakodnevno idu stepeništem ljeti u dvorište, zimi barem u sportsku dvoranu. Nisu im dali ni natikače da nose, a kamo li japanke... I ne vjerujem da se išta promijenilo u godini u kojoj smo se rastali od vrtića.