-
Pozdravljamo vas!
Drage moje, nakon pet godina i četiri mjeseca dojenja u komadu (prva mlada dama, pa u trudnoći, pa tandem, pa druga mlada dama), došlo je vrijeme da se odjavimo.
Negdje oko Florinog trećeg rođendana počela sam ju zašprehavati svaki put kad bi tražila podoj tijekom dana i uspjela ostaviti samo podoje prije spavanja, no prije mjesec-dva su me toliko počeli smetati da vam to ne mogu objasniti.
Neko vrijeme sam se osjećala kao zla nemajka zbog toga što uopće razmišljam o prekidu, ali zatim sam se sabrala: najprije, ona je starija od tri godine. Nije da će umrijeti od gladi :mrgreen: , a bome se ne može reći ni da ću je nešto pretjerano zakinuti, zar ne? U produženom dojenju bi trebale uživati obje strane, inače nema smisla.
Što sam više analizirala situaciju, bolje sam shvaćala da je zaista vrijeme za prekid. Ono što mi je bio najvažniji dio podoja - tjelesna bliskost i maženje - postoji i dalje. Istina, malo me ponekad opere bed zato što vjerojatno više nikada neću imati bebu koju ću dojiti, ali pred nama su novi izazovi, je l' tako? :)
Operativno, to je izgledalo tako da sam joj neko vrijeme pričala o tome da bismo mogli ići spavati bez cice, što je obično izazivalo priličnu pobunu. :mrgreen: Međutim, kad sam, nakon par dana priče, teoriju počela provoditi u praksi, imala sam dva uspavljivanja s kraćim kmečanjem i to je bilo to - treću noć uspavljivanje je prošlo u redu i od tada više nitko nije ni spomenuo podoj! (Iskreno rečeno, to me prilično čudi i zanima me kako će biti dalje.)
Evo, bilo nam je lijepo dok je trajalo. Puno vam svima, a posebno savjetnicama :heart: , hvala na svoj pomoći i podršci koju ste mi pružile tijekom ovih divnih pet godina. :love:
-
Zaboravih napisati - sutra će biti tjedan dana od posljednjeg podoja. :heart:
-
a baš te ovih dana hoću pitati cicate li još. :)
reci, je li flora do prekida baš dojila ili samo cuclala/mazila se/pijuckala weaning milk, odnosno davala naslutiti da se i sama bliži prestanku?
/i ja sam oko 3,5 godine osjetila da je to-to, da smo izgustirali emocionalni aspekt dojenja - i uopće nisam imala podvojenih osjećaja ili tuge, možda zbog novog sisavca koji je bio na putu./
uživajte u uspomenama na lijepih pet godina i jurite punom parom u stvaranje novih. :love:
i, čuj... nikad ne reci nikad više. 8)
-
Hvala, Ajvi. :love:
Ne znam što bih ti rekla... Bilo je podoja kad se samo mazila, a bilo je i onih kad je jela svim svojim malim bićem.
Jedna od duhovitijih stvari koju mi je rekla u ova dva dana kad smo počeli s uspavljivanjem bez podoja bila je (cvilećim glasom): "Ali ja sam glaaaadna!" :mrgreen:
Pravit ću se da ne vidim sitna slova. :mrgreen: :P
-
-
-
Za drugačiji početak... :love:
A dale ste mu svoj obol, produženom dojenju, zaista jeste! :heart:
-
-
-
-
-
:* našoj dragoj prijateljici
-
-
Sanja :heart: za tebe i malu veliku (ex) cicalicu!
-
Hvala vam još jednom. :heart:
Trebala sam znati da je prerano za ovakav topic. :mrgreen: Žica me cicu za svako dnevno uspavljivanje tijekom zadnja tri dana, ali ja se ne dam. :mrgreen:
-
-
-
-
Evo da malo dignem prastaru temu novim razvojem događaja, ako nekoga zanima.
Prije nekih dva tjedna, djetešce je ušlo u kupaonicu taman nakon što sam se otuširala. I tako, brišem se, pričam s njom, sve pet, kadli :mrgreen: u trenutku kad sam se sagnula, u sekundi se prištekala i povukla gutljaj! (Nemam pojma je l' bilo ičega, pretpostavljam da ne.)
Dakle?! :?: :mrgreen:
Od tada mi je još par puta rekla da bi ona papala cicu i samoproglasila se bebom, što je bilo... khm... kako da kažem... ignorirano s moje strane. :mrgreen:
Mislim, nakon pola godine nedojenja odjednom želja za nastavkom? Odakle to? (Zapravo znam, vidjela je netom prije toga jednu bebicu kako papa.)
Je l' se to još nekome dogodilo ili smo mi izolirani slučaj?
-
ma to ju je bebica inspirirala. ;-)
a. je odglumio dojenje kad smo s l. došli iz rodilišta, iako smo prestali cca pola godine ranije kao i vi. poslije se par puta "prištekao" da zeza bracu, pomazio se i sl. - ali to mi i nije čudno jer su mu cike već skoro dvije godine stalno pod nosom. nije to prava želja za dojenjem, a sigurna sam da nije ni kod flore.
možda je samo malo nostalgična, a možda ti poručuje da je vrijeme za seku ili bracu. ;-)
-
Znači, i kod vas je bilo takvih epizoda. (Malo mi je lakše.)
Danas je naslonila glavu na mene (ja u trenirci) i rekla "ham-ham", a zatim mi objasnila "evo, samo malo preko majice". (LOL)
Opet ću se praviti da nisam vidjela zadnju rečenicu. :-P :mrgreen:
-
zara ima takve epizode (ham-ham, preko majice, daj mi cicu spika) još uvijek i relativno često, a prestala je dojiti prije pune 2 godine :)
-
Znači, mogu očekivati višegodišnje žicanje. Ah. :-)