jer sam dojila "veliko" dijete ili jer sam dojila u tramvaju?
ili jedno i drugo? ;)
Printable View
jer sam dojila "veliko" dijete ili jer sam dojila u tramvaju?
ili jedno i drugo? ;)
A možda jer si zauzela mjesto sa "velikim" djetetom :lol:
Ili samo dojila.
Možda si trebala i njih ponuditi? Onak, čisto pristojnosti radi :*
da sjednu ili da cike? :lol:
I jedno i drugo.
Da je bilo samo jedno od toga iz prezira te ne bi ni gledali nego bi okrenuli noseve na drugu stranu.
Ovako si totalno prenerazila publiku pa nisu mogli nista drugo nego buljiti i nategnuti obrve.
Ma što te briga, trebala si i drugu cicu izvadit da još bolje vide :lol:
http://www.babababies.com/view/view.cfm?SITEID=21489
ovo je prvi put da sam doživjela negativno reakciju na dojenje pa sam se baš iznenadila. i to od nekih postarijih teta. ma da, mislim da je ona koja je stajala zapravo htjela sjesti... :P
(ančice, prekrasno ti je dijete!)
Mozda im je Andrejcek pokazivao srednji prst dok si dojila a ti to nisi skuzila.. :mrgreen:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
više to ne radi :mrgreen:
ms. ivy.... sram te bilo
Ajvica, ma ti si mi zakon!
Idem i ja u tramvaj!!!!!!!!!! :P onima koji mrko gledaju!
Vidis, vidis...ova ideja je ustvari jako dobra.Citiraj:
Morwen prvotno napisa
Trebalo bi zakupiti jedan tramvaj i provozati Rode koje doje Zagrebom i tako promovirati dojenje na javnom mjestu.
Tramvaj bi se zvao "Vesela Roda" a na njemu bi bila nacrtana velika bocica s mlijekom, prekrizena crvenim crtama.
Ja se javljam kao volonter za vozaca...to mi je oduvijek bila zelja.
ma kaj te briga
nek gledaju kak oce
njihov problem
mukice, uopće me nije briga ;)
samo sam prvi put naišla na negativnu reakciju, pa me začudilo.
oni kaj su te mrko gledali ili su bili ljubomorni na ljubeka ili na tebe! nema treće varijante. mi smo neki dan smjestile nasred Jurišićeve ali smo malo okrenule leđa tramvajima pa nisam primjetila mrke poglede ako ih je i bilo. obično gledam moje sunce kako uživa pa se totalno isključim i ne marim za ostale.
Seljaci...Uvijek se iznerviram kad mi se neka mama pozali da su je ruzno ili zacudjeno gledali zbog dojenja...
Vidjela sam neki dan u nekom eng. filmu super fol: Tip bulji u mamu dojilicu, a ona mu kaze: Ej, ako ti se gledaju cice, idi si kupi playboy!
misajvi... samo tako! barem ste bili vas dvoje atrakcija (htjela ti to ili ne :cer: ). trebala si se beljnuti tetama zurilicama...
Kaj bi te trebalo bit sram? Stvarno su seljaci.
Neki dan sam kod pedijatra u čekaoni vidjela mamu kako daje maloj bebi mlijeko na flašicu (možda je imala 2-3 mjeseca), pa sam onak u sebi pomislila kako bi mene bilo sram vani hranit bebu na flašicu :)
Molim neka se ne naljute mame koje ne doje, nisam ju mrko gledala ni niš, samo mi je prošlo kroz glavu kak imam sreće pa ne moram...
Zasto su te cudno gledali?!?!
1. Zato sto si dojila.
2. Zato sto si dojila veeeeeeeliko dijete.
3. Zato sto si dojila veeeeeeeliko dijete u tramvaju.
4. Zato sto si dojila veeeeeeeliko dijete u tramvaju i nisi se istog trena digla cim je gospodja frknula nosom.
I ti se jos cudis?
kak bi tek gledali da mu nisam dala ciku pa da se počeo dernjati na mene? :P
ponekad skuži kad mu velim da mora malo pričekati, a ponekad ne. ako nema odgovarajuće zamjenske aktivnosti sigurno se naljuti.
kaj bi onda bilo, razmaženo derle, nesposobna mama..?
sve skupa. još bi ti netko dobacio da mu daš boćicu jer je dijete sigurno gladno i žedno.
I da ga dobro nalupas jer kog se vraga ima dernjati i za... cijeli tramvaj!!!
Citiraj:
Honey prvotno napisa
ja dijete hranim na flasicu od kad se rodila i nije me sram.....
na negativne reakcije nisam ni ja nailazila do sad jedne na moru. prizor je bio slijedeći:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Petra i ja se na večer vraćamo iz grada u marami (kolica nam bili napali mravi). Nosim je na boku i njena glavica taman se naslanja na moju ciku tako da je bilo samo pitanje vremena kad bude žicala. I tako sjetila se ona da bi malo cike. Ja digla majicu, izvukla ciku, podigla ciku još malo prema gore (jer je bila prenisko) i ona ciki. Kako je mlijeko krenulo, ona se malo odmakla i gleda (i divi se) i prstićem stiska bradavicu i smije se, pa ciki... I baš u tim trenucima prolazimo kraj grupe ljudi gdje je većina, koji su je vidli, se nasmijala osim jedne babe koja je prvo složila :shock: facu, a onda :x .
To je jedina negativna reakcija koju sam ja primjetila, doduše bilo je par čudnih ali ova... da ste samo vidli taj pogled, a tek moj njoj (osmjeh od uha do uha i skoro sam joj jezik isplazila)
Ah...Ja nikog ni ne gledam, ali moram priznati da sam do sad imala samo ok iskustva. Jednom mi je bio smješno dok smo sjedili na kavi u tkalči, ja dojim, a došao konobar i naravno vidio to. Taj čovjek kad me pitao kaj bum pila jedva da me i pogledao, a kad mi je donio sokić, stavio ga je tak nekak samo da mene ne vidi...Bilo mu je neugodno !
[quote][Kako je mlijeko krenulo, ona se malo odmakla i gleda (i divi se) i prstićem stiska bradavicu i smije se, pa ciki... /quote]
ovo mi je čisti mrak. lada je prvo gleda, pa joj se umilno smješka, potom je dodiruje lagano prstićima, onda joj da pusu i tek onda krene cicati. kad smo vani ja je nježno zamolim da skrati predigru da ne luftamo ciku. sva sreća da su podražaji sa strane dovoljno privlačni da sve skupa ne traje dugo.
Nisam baš obraćala pažnju na ružne poglede, ali je mene šokirao kometar jedne tako starije gospođe isto na moru:
"sada sisa mlijeko a poslije će krv"
Užas, ne smijem se toga ni sjetiti.
A kaj si ti njoj rekla? Ili si je samo jako mrko pogledala? Joj, te babetine, kojima je očito sve u životu bilo teško...Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Niš nisam rekla. Toliko sam se šokirala da se nisam niti snašla.
:shock:Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
ne mogu vjerovati da ima takvih primitivaca (ili primitivki)....
fuj,fuj...
meni je bilo smiješno kad smo čekali u bolnici na pregled. L se probudio, tražio ciku i ja mu je dala. Kad je doktor došao, baš se nekako zapiljio u nas...
... umjesto da se bacio na koljena i klanjao ti se što lovru dojiš, pogotovo kad zna da ste imali težak start. :xCitiraj:
Paulita prvotno napisa
meni je jedan doc u zaraznoj držao govor kako je fenomenalno da andrejčeka još dojim, pogotovo kad se razboli pa neće niš drugo, i nek' samo dojimo, i da je to najbolje kaj mu mogu dati... a ja kap-kap-kap po podu. :hehehe: i naša pedica je zadovoljna s dojenjem.
Sve žene koje vidim da doje u javnosti su strankinje (živim na moru).
I mi papamo u javnosti baš nas briga za sve.
Ma nemam niti rijec dovoljno groznu da bih opisala te ... !
Zato i ide sve u klinac , zato se svijet i poceo raspadati , jer im nije mrsko vidjeti dvije fufe koje se lizu na nekoj pozornici , u dimu alkohola i nikotina , ali vidjeti mamu koja doji - to je strasno !!! Ovima dvjema jos i pljescu i bacaju pare ...
Uf , bas sam ljuta !!! :evil:
Da graskic, baš je tako. Ali evo ja sam neki dan u King Crossu vidjela mamu koja doji. VAU! To je sad prvi put da vidim. Osim naravno, mene i mog miša malog :love: !
ja se ne mogu sjetiti da sam IKAD vidjela mamu da doji vani a da nije bila neka od "naših". ;) pa gdje onda doje? trče doma? izdajaju u flašicu? ne doje uopće?
ali se puno mama raznježi kad nas vidi. jednom je na zrinjevcu jedna curica od cca 2,5 godine dotrčala vidjeti andrejčeka kako papa a mama za njom, pa nam je objasnila da one sad doje samo navečer ali mala, čim vidi ciku u akciji, drekne "tita!" i trči gledati. :slatkica:
kad se petra, lada i andrejček nađu u parkiću obavezno padne masovno dojenje, a nikako da to uslikamo...
Go Ivy, go, drago mi je da se nisi dala smesti :D
Moja Leona je sad na godišnjem procikila kroz cijeli Dubrovnik..i na Čingriji i na Stradunu i na zidinama i na brodu za Lokrum, ma svud je mama sablažnjivo pokazivala tetrapake ;O)