Iskusne mame s dvoje ili više djece-usporedbe...
Drugi put sam trudna, pa me zanima iskustva mama koje su već rodile svoje drugo ili treće dijete....Kakav je bio prvi,a kakav drugi porod? Koliko ste se udebljale u kojoj trudnoći? Koliko su bebe bile teške? U kojim ste tjednima rodile?
Našla sam sve ovo ali u odvojenim temama, a mene zanima kompletna usporedba... Hvala vam unaprijed....
Re: Iskusne mame s dvoje ili više djece-usporedbe...
Citiraj:
1712maja prvotno napisa
Drugi put sam trudna, pa me zanima iskustva mama koje su već rodile svoje drugo ili treće dijete....Kakav je bio prvi,a kakav drugi porod? Koliko ste se udebljale u kojoj trudnoći? Koliko su bebe bile teške? U kojim ste tjednima rodile?
Našla sam sve ovo ali u odvojenim temama, a mene zanima kompletna usporedba... Hvala vam unaprijed....
prvi porod koma, drugi još veća.
prvi put se zdebljala 27 kg, drugi puta 20.
oboje djece rodila tri tjedna ranije, curka imala 3870 i 51 cm, a mališa 3600 i 50 cm, divovi.
1. dobila 17 kg, drip, 5,5 sati, 40 tj+5 dana, 3970 i 53 cm
2. dobila 14 kg, drip, 2 sata, 40 tj. točno, 4220 i 43 cm, puno manja epi., super brzo sam se oporavila
Citiraj:
1712maja prvotno napisa
1. +18 kg, 40+3 tj., 3120/50, "prirodan" porod (12 h) s puuno dripa, epi
2. +23 kg, 40+3 tj., 3710/52, skoro kod kuće rodila, došla u bolnicu, raširila noge i rodila 8)
3. +30 (onda sam se prestala vagati :mrgreen: ), 40+3 tj., 3880/52, inducirani porod (7 h), jedva rodila, jer se nisam otvarala, pa su mi dali i injekciju i puuuunoooo dripa
a meni rekli da je svaki idući porod lakši i lakši :nope: