Molim sve koji su imali u planu ići na postupak u 9 ili 10 mj. na SD da se jave da li znaju šta o radu ambulante za mpo????
Printable View
Molim sve koji su imali u planu ići na postupak u 9 ili 10 mj. na SD da se jave da li znaju šta o radu ambulante za mpo????
cure nekidan sam poslala mail na:
primjedbe-na-zakon@mzss.hr
AnteZvonimir.Golem@mzss.hr
odb.zdravstvo@sabor.hr
darko.milinovic@mzss.hr
Tema: pravno i psiholosko savjetovanje
Zanima me kome da se javim za pravno i psiholosko savjetovanje
zbog medicinski potpomognute oplodnje koju imam dogovorenu u
rujnu 2009.
Moj liječnik ne zna odgovor na to pa vas molim što hitniji
odgovor jer moram početi hormonsku terapiju jako brzo.
Molim ime prezime, adresu i kontakt telefone u Splitu.
ime i prezime
neplodna(32)
__________________________________________________ ___
Danas sam dobila odgovor od Gđe. Zora Lažeta
Poštovana,
Vjerujem da uslijed raznih proturječnih informacije u javnosti, one bitne za građane najčešće nisu dovoljno jasno istaknute ili uočene. Upravo zbog stupanja na snagu novog Zakona, kao i perioda vremena koje je potrebno za donošenje provedbenih akata, ustanove u kojima se provode postupci medicinske oplodnje trebale bi postupke koji su započeti prije stupanja na snagu zakona provesti sukladno ranijim odredbama. Shodno tome, ukoliko ste na postupak naručeni prije stupanja na snagu novog Zakona, tada bi trebalo provesti postupak na način kako je to bilo riješeno po prethodnom zakonu.
Ta pravna forma važeća je za sve zakone (ukoliko u zakonu nije drugačije navedeno) jer se niti jedan zakon ne provodi unatrag već od dana donošenja.
S poštovanjem,
Zora Lažeta
MZSS
01/4607-506
099/2175-731
Zora.Lazeta@mzss.hr
Što to znaći? da mi koji smo dobili protokol za 09 mjesec idemo po starom zakonu ili ne. :?
To oni u ovom pismu kažu! Trebamo ih prisilit da javno kažu šta s nama koji imamo zakazan protokol u 9, 10 mjesecu!!!!
Ali mislim da ni sam i ne znaju šta govore!
Cure ja sam također zbunjena, u kolovozu sam bila na aih (na žalost neuspješna) i trebam ponovo na drugi aih početkom 10mj. , propisan mi je i protokol. Na SD kažu da ne rade nikakve postupke do daljnjega, ne razumijem šta sada? Znači sjedi i plači a dragocjeno vrijeme neka prolazi. Ja sam ogorčena :evil: .
Kad već čekam da barem prikupim tu glupu papirologiju, ali ni to ne zna gdje?????? :?
Nakon negativnog testa na T i tolikog razočaranja jedino me tješio novi postupak, a sada ovo, u depri sam totalnoj :cry: .
Da li se dr.Bauman vratio sa godišnjeg odmora????
Kome se obratiti?????????????
Pa tako je, ja sutra idem kod doktora na pregled pa ću ga ispitati, jer mi je dao protokol još u 6 mjesecu i rekao da se javim prije dolaska m, za ultrazvuk i pregled.
Kate32jesi i ti kod dr.B ?
Bublice, pa oni ti o ovom dopisu ni jednom jedinom rječju nisu odgovorili na tvoje pitanje! Vjerojatno jer ni sami ne znaju odgovor na njega. :roll:
Ne znaju ni sami, zato su odgovorili ovako.Citiraj:
tinaka prvotno napisa
Ali to znači da sve cure koje imaju dogovoren IVF mogu ić po starom zakonu. ;)
Kako nisu ja sam shvatila da oni koji su naručeni prije stupanja na snagu groznog zakona, idu po starom zakonu :/Citiraj:
tinaka prvotno napisa
Jim nisam, ja sam ti kod dr. Tomića u VinogradskojCitiraj:
Jim prvotno napisa
Pišite i vi, možda stvorimo pritisak.
Zora Lažeta
MZSS
01/4607-506
099/2175-731
Zora.Lazeta@mzss.hr
primjedbe-na-zakon@mzss.hr
AnteZvonimir.Golem@mzss.hr
odb.zdravstvo@sabor.hr
darko.milinovic@mzss.hr
A što je sa AIH postupcima? Da li se oni rade (to nije vantjelesna oplodnja)?
Draga s_iva,drago mi je što si se javila, ja već danima tražim taj odgovor ali mi se ne javlja nitko tko ide na aih.
Od jednih čujem da aih ne ulazi u ovu zbrku a od drugih da je isti "tretman" i za nas aih-ovce.
Nitko mi ne može dati odgovor! Ja sam u 8.mj. bila na aih i dr.B rekao "vidimo se u 10.mj., isti protokol", ali šta sada ?????
nije vantjelesna ali isto spada pod mpo postupke i trebaju ti isti papiri ko sto nama za ivf trebaju. a ko ce nam ih dat, boga dragog pitaj....
I ja trebam na AIH početkom 10. mj., nakon Klomifena. Ako ništa drugo, idemo na ciljane, nemam baš izbora. :/
Ma dajte cure...pa to je zbog godisnjih odmora :lol:
Bojim se da godišnji odmori nemaju veze s tim, SD sigurno neće raditi bar do kraja 10mj.a s obzirom da je Milinović rekao da je rok za donošenje pravilnika 02/2010 mislim da ćemo se naplakati još puuuunoooo!!!!
Ne kužim, kako zbog godišnjih, pa bili su već na godišnjem? :/
Meni je dr. tražio još neke pretrage (briseve, papu i krv) i da dođem u 9 mj. pa će napisati protokol za IVF.. koji je trebao biti u 10 mj..
Kakve sam sreće to sigurno znači da nisam u postupku jer terapija nije naručena..:roll: :roll
Nije bit u godišnjim odmorima, u RH trenutačno nema MPO jer se čekaju pravilnici po kojima će klinike i dr. ustanove znati kako raditi. Milinović je danas rekao na konferenciji za novinare da će 4 pravilnika izaći do kraja tjedna.
Ma ništa mi nije važno, obijati ću koja god vrata treba samo neka mi kažu tko može izdati te glupe potvrde da ih što prije izvadim i idem dalje!!!! :/
Ljudi moji, tikica je najstojala bit ironična - naravno da nije zbog godišnjeg (svake godine je godišnji), nego zbog zakona...
Sad sam tek vidjela što je pametnjaković izjavio na konferenciji. :roll: :evil:
Cure dajte nastavite razmjenu informacija o SDu na podforumu ...
Ja sam danas bila na kontroli na SD i info u kratko:
ministarstvo im je do donosenja provedbenih akata i navodnih izmjena zakona zabranilo rad, a dr. B je do utorka na godisnjem.
Ova zabrana se odnosi na sve centre koji se bave MPO - privatne i drzavne.
Citiraj:
Lidali prvotno napisa
Sve znam..svega sam svjesna i opet mi srce preskoci svaki put kad ovo vidim... :( :(
Ja stvarno ne razumijem zašto se stalno otvaraju nove teme a već postoje..?
Bezz
Bublica je pitala za psihološko savjetovanje, na to pitanje nisu odgovorili.Citiraj:
kate32 prvotno napisa
nastavljaju ali tek kada se usklade odredbe pošto za sada imaju previše nedoumica oko starog izglasanog zakona i novih koje tek dolaze...dakle do daljnjega...čekanje izgleda cure.........
i VV je stao do daljnjega.....
kate 32 bog draga!! :mrgreen:
ma sve je stalo.
ukljucite se malo na pdf gradjani i gradjanke protiv zakona o mpo pa ce vam stvari biti malo jasnije.
nemojte se ljutiti sta ovo kazem, ali puno kukamo a malo radimo. nece se sve cudesno sloziti na svoje mjesto a mi se probuditi, upaliti tv i viditi da je milinovic dao ostavku i da se zakon promijenio.
kad sam upozoravala da se ne radujemo previse (na igrokaz hss-a) i da ce zakon biti izglasan vjerojatno ste mislili da sam pesimist. kad nisam odusevljeno skakala na sve prigovore na novi zakon od strane mesica i svih, sdp-ove najave novog na jesen, jacine nebuloze o mijenjanju dijela, vjerojatno ljudi i dalje misle da sam crni crnjak.
ali ja sam samo realna. nema fuqin sanse da ovaj konj popusti. sve dok je hdz na vlasti bit ce nam kako nam je. nema izmjena, ima kozmetickih sminkica koje nama nista ne znace.nemojte se zavaravati.
zato je vrijeme da se aktivirate, ukljucite u gore navedeni pdf, saljete pisma novinama, ministrima, klubovima zastupnika, smisljate ideje za jesen....
nema tu vremena ni mjesta kukanju. kako nam je tako nam je. i to MORAMO POKUSAT PROMIJENITI svojim snagama a ne ocekivati nekakva cuda.
cure nastavite sa razmjenom info na
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=77297
molim vas da se držite teme i poštujete pravila foruma
ovo ključam,a kroz neko vrijeme brišem
sretno :love: