Blago nam se gdje zivimo....
Ova drzava se pretvara polako u najzatucaniju drzavu na svijetu. Zabrana zamrzavanja embrija jer se to kosi sa vjerskim principima sacice na vlasti (umjesto da tu opciju ostave kao izbor parovima koji su vjernici, namecu ih svima), isticanje vjerskih simbola gdje treba i gdje ne treba (nitko se ne pita kako se osjecaju gradjani drugih vjeroispovjesti kada ugledaju nas kriz na zidu) i evo sto jos danas nadjoh:
"U pubertetu sazreli mladići i djevojke postaju sposobni za normalni, heteroseksualni odnos"; "Kontracepcija blokira normalnu funkciju spolnih organa i slabi spolni nagon"; "Roditelji su odgovorni što su im djeca postala homoseksualci"; Namjernim pobačajem prekida se život ljudskog bića i ugrožava zdravlje žene"...
Ne, nije riječ o vicevima već o rečenicama iz udžbenika za biologiju za osmi razred te treći razred gimnazije. I sve su to rečenice zbog kojih je, tvrde u Centru za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI), Hrvatsku Europski odbor za socijalna prava ukorio zbog homofobije u školskim udžbenicima. Ukor se, dodaju u CESI-ju, odnosi i na program seksualne edukacije "Teen Star" koji je u hrvatskim školama bio izborni predmet i na kojem se đake učilo da kondomi ne sprečavaju HIV.
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa tvrde pak da Odbor u svom priopćenju niti jednom ne spominje riječ ukor te da spomenuti udžbenici više nisu u uporabi. I program "Teen Star", kažu u MZOŠ-u, više se ne provodi.
Smatrate li da cemo IKADA doci na stupanj neke barem polucivilizirane, polutolerantne zemlje? Zelite li zivjeti u ovako diskriminirajucoj okolini? Razmisljate li o tome da napustite ovu drzavu jer se vrijednosti sake najglasnijih kose sa zdravim razumom?
Re: Blago nam se gdje zivimo....
Citiraj:
Pinky prvotno napisa
1.) Smatrate li da cemo IKADA doci na stupanj neke barem polucivilizirane, polutolerantne zemlje?
2.) Zelite li zivjeti u ovako diskriminirajucoj okolini?
3.)Razmisljate li o tome da napustite ovu drzavu jer se vrijednosti sake najglasnijih kose sa zdravim razumom?
Napisala sam po brojevima radi preglednosti. Ja sam vječni optimist što se tiče takvih pitanja, pa ti vjerojatno moji odgovori budu bezveze.
Dakle:
1.) Ja več sad smatram da smo na "tom stupnju". Okružena sam ljudima koji su civilizirani i tolerantni i odbijam vjerovati da je drugdje drugačije. Mora biti dobro.
2.) I dalje smatram da ovo nije diskriminirajuća okolina, jer gafove pojedinaca, koji su ponekad igrom slučaja baš i čelnim pozicijama, ne smatram gafovima cijele okoline.
3.) Ne razmišljam o napuštanju ove države i iskreno se nadam da mi to nikad neče pasti na pamet. Volim ovu državu i iskreno se nadam da nas ipek čeka bolje sutra.
Ok, priznajem, za večinu sam vjerojatno naivka, ali nema veze.
Citiraj:
Anemona prvotno napisa
Citiraj:
Pinky prvotno napisa
1.) Smatrate li da cemo IKADA doci na stupanj neke barem polucivilizirane, polutolerantne zemlje?
2.) Zelite li zivjeti u ovako diskriminirajucoj okolini?
3.)Razmisljate li o tome da napustite ovu drzavu jer se vrijednosti sake najglasnijih kose sa zdravim razumom?
Napisala sam po brojevima radi preglednosti. Ja sam vječni optimist što se tiče takvih pitanja, pa ti vjerojatno moji odgovori budu bezveze.
Dakle:
1.) Ja več sad smatram da smo na "tom stupnju". Okružena sam ljudima koji su civilizirani i tolerantni i odbijam vjerovati da je drugdje drugačije. Mora biti dobro.
2.) I dalje smatram da ovo nije diskriminirajuća okolina, jer gafove pojedinaca, koji su ponekad igrom slučaja baš i čelnim pozicijama, ne smatram gafovima cijele okoline.
3.) Ne razmišljam o napuštanju ove države i iskreno se nadam da mi to nikad neče pasti na pamet. Volim ovu državu i iskreno se nadam da nas ipek čeka bolje sutra.
Ok, priznajem, za večinu sam vjerojatno naivka, ali nema veze.
ja ću potpisati od N do . anemonu.
1. Smatrate li da cemo IKADA doci na stupanj neke barem polucivilizirane, polutolerantne zemlje?
Čisto sumnjam (ne bih obrazlagala, potrajalo bi).
2. Zelite li zivjeti u ovako diskriminirajucoj okolini?
Moja uža okolina nije diskriminirajuća (barem nju možemo birati, donekle), poslovna je u jednom periodu bila, no otamo sam otišla (između ostaloga, i zbog toga). Sadašnje okruženje na poslu je beskičmenjačko, a ne diskriminirajuće, ne znam što je gore zapravo.
3. Razmisljate li o tome da napustite ovu drzavu jer se vrijednosti sake najglasnijih kose sa zdravim razumom?
Nažalost, za odlazak odavde nisam ni više ni mlada ni perspektivna. Da imam 10-20 g. manje (i znam što me čeka ovdje), definitivno bih otišla.
Citiraj:
Pinky prvotno napisa
"U pubertetu sazreli mladići i djevojke postaju sposobni za normalni, heteroseksualni odnos"; "Kontracepcija blokira normalnu funkciju spolnih organa i slabi spolni nagon"; "Roditelji su odgovorni što su im djeca postala homoseksualci"; Namjernim pobačajem prekida se život ljudskog bića i ugrožava zdravlje žene"...
Smatrate li da cemo IKADA doci na stupanj neke barem polucivilizirane, polutolerantne zemlje? Zelite li zivjeti u ovako diskriminirajucoj okolini? Razmisljate li o tome da napustite ovu drzavu jer se vrijednosti sake najglasnijih kose sa zdravim razumom?
Ne želim sada da me razapnete :mrgreen: jako sam tolerantna, sestra mi je lezbijka i više sam nego uključena u LGBT prava...i od svega ovog što gore piše ja se ne slažem sa ovim dijelom NORMALAN HETEROSEKSUALNI :roll: tim se automatski deskriminiraju sva djeca koja su gay - I sa ovim totalnim bullshitom vezano za kontracepciju.
Ali iako sam new agereica i open minded do kosti, mislim da ne bih baš bila luda za tim da moja kčer ili sin prakticiraju sex več u 15oj godini (hetero ili homo) pa me ježi ovo da je u pubertetu normalno prakticirati sex i da su djeca od 14-15-16 sposbna za njega (iako znam da fizički jesu). Takvim izjavama se samo potiće cure da ulaze u odnose za koje definitivno nisu spremne! Ja sam prvi sex imala sa 14, i sad se grozim svojih razloga i grozim se osječaja koji sam imala. Pa bila sam praktički dijete i nisam pojma imala što se događa! Skroz nespremna, ali bio je to trend pa sam ga i ja pratila :roll:
Vezano za homoseksualnost, nikad zapravo nije dokazana kao genetska pojava, i zadnje vrijeme postoji sve više i više dokaza koji potkrepljuju teoriju da je uvjetovana odgojem tj. događajim iz djetinstva. A moja sesta koja je vjerovatno jedna od naj OUTanijih lezbijki u Hrvatskoj isto nije baš na čisto dal je genetski lezbijka ili zbog određenih događaja u djetinstvu koji su nju pratili a mene nisu. Slažem se da onaj tko piše knjige treba imati malo širi vokabular pa text napisati na puno primjereniji način, i ako su se več uhvatili pisati o homoseksualnosti ne pisat o tome kao o pogrešci roditelja, nego kao o pojavi koja je možda socijalno ili odgojno uvjetovana.
Ovo za pobačaj, pa kako ga drugačije opisat nego namjeran prekid ljudskog života? It is what it is, svatko ima zakonsko pravo na njega, ali ne mislim da se može opisati kao nekakv divan događaj koji ne ostavlja nikakve posljedice po ženu zar ne?
I dalje, osječam se kao Anemona, okružena sam ljudima koje volim i ne dopuštam niti osječam ikakve diskriminacije oko sebe. Vjerujem da svatko ima pravo živjeti na način na koji živi, i ljudi kojma sam okružena razmišljaju slično, a oni koji ne razmišljaju vrlo brzo odlete iz mog kruga poznanika i prijatelja, nemam živaca za primitivce. Frendovi su mi raznoliki, od hetero krščana, gay-eva i lezbijki, do budista vegetarijanaca...i sa svima se super slažem jer od svih nešto super naučim, vjerovali ili ne često se svi skupa i nađemo i zabavimo.
Ne mislim da je Hrvatska išta primitivnija od drugih zemalja po razmišljanjima...čak mislim da ima manje diskriminacije nego u nekim večim državama (živila sam u Španjolskoj, Engleskoj i SAD-u) možda smo lagano nekulturniji - nepristojniji...ali nažalost diskriminacije ima svugdje. Istina, naši su tek krenuli sa uvođenjem svih ovih informacija u udžbenike pa su užasno nespretni, ali kroz par godina sve če se to srediti. Isto je bilo i u Engleskoj i u Americi kad su krenuli sa objašnjavanjem homoseksualnosti po školama.
Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
Ne mislim da je Hrvatska išta primitivnija od drugih zemalja po razmišljanjima...čak mislim da ima manje diskriminacije nego u nekim večim državama (živila sam u Španjolskoj, Engleskoj i SAD-u) možda smo lagano nekulturniji - nepristojniji...ali nažalost diskriminacije ima svugdje.
S ovim se slažem, no kad se diskriminacija pridoda korumpiranosti, nepotizmu, nefukcioniranju pravne države, socijalnoj neosjetljivosti itd. - onda bih radije bila diskriminirana u nekom uređenijem sustavu.
Svjetska banka nas osudila na propast
http://www.net.hr/novac/page/2009/08...06.html?pos=n0
Svjetska banka nas osudila na propast
Hrvati su narod koji je previše plaćen za ono koliko radi, moglo bi se zaključiti iz studije Svjetske banke koja upozorava Hrvatsku da će ako tako nastavi – propasti!
Za hrvatsku obitelj s pet članova u kojoj su oba roditelja slabo obrazovana i nezaposlena bolje je živjeti od socijalne naknade nego raditi!
Podaci potvrđuju da, ako otac prima naknadu za nezaposlenost od 1200 kuna, majka onu 400 kuna za uzdržavanje, oboje dječje doplatke od 274 kune po djetetu i 1663 kune za treće dijete u obitelji, te ako uz to 'na crno' zarade tisuću do 1420 kuna, njihova ukupna zarada može iznositi 6506 kuna!
Razlog je to zbog kojeg se mnogima ne isplati raditi, ali i Svjetskoj banci da Hrvatskoj "natrlja nos".
Prema podacima Svjetske banke, Lijepa naša ima sustav koji ne potiče ljude da sudjeluju na tržištu rada.
Stopa zaposlenosti radne snage u dobi od 15 do 64 godine u Hrvatskoj iznosi tek 57,1 posto, dok u mnogim zemljama EU prelazi 70 posto. Posljedica toga je znatno sporiji ekonomski rast nego što bi mogao biti.
Ako bi Hrvatska uspjela dovesti stopu zaposlenosti na razinu ciljeva EU iz Lisabona od 70 posto, Svjetska banka procjenjuje da bi do 2025. mogla povećati razinu svog dohotka za 15,7 posto. Do 2040., pak, bolja iskorištenost radne snage zemlji bi donijela 22,9 posto veći dohodak.
Mirovinski sustav u Hrvatskoj i ranije je poticao rano povlačenje radne snage ili prijevremeno umirovljenje, a od prošle godine to je još izraženije, jer se za 9 posto smanjila razlika između redovne i prijeveremene mirovine, piše Jutarnji list.
Kažnjavanje ranijeg umirovljenja postalo je zanemarivo, pa Hrvatska mora pod hitno provesti reformu načina dodjele socijalne skrbi i mirovinskog sustava ukoliko želi povećati ponudu radnika na tržištu rada.
Postoji, kako se navodi u studiji Svjetske banke, veliki jaz između vještina koje se nude na tržištu i potreba gospodarstva.
Svjetska banka navodi kako Hrvatska ima veliku potražnju za stručnjacima, tehničarima i kvalificiranim radnicima, i ujedno višak činovnika, trgovaca i radnika u elementarnim zanimanjima. Premalo je, pak, inženjera, poslovnih i zdravstvenih stručnjaka, a istodobno previše pravnih stručnjaka, umjetnika, stručnjaka za društvene znanosti, nastavnika, učitelja i profesora