Re: Odvajanje od roditelja
Citiraj:
sonata prvotno napisa
Jeste li imali slucaj da ste se morali vratiti kuci jer dijete nije prestajalo plakati za vama, recimo po par sati ili je vrlo intenzivno plakalo pa su vas osobe koje su cuvale dijete zvale na mobitel? Koja je granica tj. da li dijete mora otplakati svoje ili se u nekom trenutku treba vratiti ako se dogadja gore navedena situacija?
Ja imam visoko postavljenu granicu, ako moje dijete plače više od 5 minuta, onda nešto nije dobro. I ne mogu se pomiriti s time da bi dijete trebalo "otplakati svoje".
Citiraj:
Anemona prvotno napisa
Citiraj:
sonata prvotno napisa
Jeste li imali slucaj da ste se morali vratiti kuci jer dijete nije prestajalo plakati za vama, recimo po par sati ili je vrlo intenzivno plakalo pa su vas osobe koje su cuvale dijete zvale na mobitel? Koja je granica tj. da li dijete mora otplakati svoje ili se u nekom trenutku treba vratiti ako se dogadja gore navedena situacija?
Ja imam visoko postavljenu granicu, ako moje dijete plače više od 5 minuta, onda nešto nije dobro. I ne mogu se pomiriti s time da bi dijete trebalo "otplakati svoje".
Ni ja do sada nisam prakticirala da dijete treba "otplakati svoje" niti dok je bila beba niti sada. Tu ne ubrajam situacije kada place jer nesto ne smije ili se inati. Svi mi govore da proces prilagodbe mora proci i da ce prvo vrijeme biti tesko. Ali ne znam koja bi mi trebala biti granica. Kad odem na posao-moram raditi. Posao je takav da mogu otici ali da li onda dijete ucim da cu doci ako dovoljno dugo ili jako bude plakalo?
Joj, sva sam u frasu, znam da to svi moramo proci ali tako je tesko :cry: Uopce se ne mogu veseliti povratku na posao kad se sjetim njezine reakcije :(
Citiraj:
Anemona prvotno napisa
Ovo što ti kažeš je lijepo, ali mislim da je u većini slučajeva nerealno.
Vi se još niste odvojili? Vrtić? Posao?
Kad sam krenula na posao N je morala "otplakati svoje", srce mi se slamalo, ali alternative nije bilo.
Citiraj:
arilu prvotno napisa
Citiraj:
Anemona prvotno napisa
Ovo što ti kažeš je lijepo, ali mislim da je u većini slučajeva nerealno.
Vi se još niste odvojili? Vrtić? Posao?
Kad sam krenula na posao N je morala "otplakati svoje", srce mi se slamalo, ali alternative nije bilo.
Znam da nije realno i to je moj največi problem. Odvojili se na žalost jesmo, bila sam tri mjeseca na "mirovanju radnog odnosa" i nakon toga radim sad će biti več godinu dana, čuva ga baka.
Ali i dalje stojim kod tvrdnje, ako moje dijete plače duže od 5 minuta, a baka nema načina da ga smiri, onda nešto nije u redu i neka me zove.
Do sad, hvala Bogu nije bilo potrebe za tim da me zove, jedino nedavno nismo išli van na ručak MM i ja za godišnjicu, jer je maleni neutješno plakao i nije želio ostati kod bake, odustali smo jer niti jedan ručak nije toga vrijedan.