-
par pitanja za početnika
molila bih ako netko može da mi objasni kako da:
našla sam neki recept u dohrani,kopiram ga i idem staviti u kompjuter tako da kada nisam na netu da ga mogu otvorit.ali ja ga kopiram,pa ga idem paste..on neće da se kopira.gdje griješim...gdje da ga stavim :*
-
gdje ga kopiraš?
otvori si word, wordpad ili notepad ili neki sličan program koji radi s tekstualnim datotekama i kopiraj u novi dokument. znači selektiraš tekst->edit/copy->prebaciš se u tekst editor (word/wordpad/notepad)->edit/paste. snimiš dokument sa nekim prepoznatljivim imenom i imaš ga lokalno na svom računalu kad god želiš.
-
-
gledam promjenit operatera,pa neznam koju brzinu prijenosa podataka da uzmem.ništa ne skidam čisto da mi brže otvara stranice da ne moram dugo čekati.
iskon,vip,t-com-flat.....šta uzeti :?
-
za samo "browsanje" nema neke razlike jer web stranice same po sebi nisu velike. ne znam točno kakvo je sad stanje u ponudi (nekoliko puta su se u zadnje vrijeme povećavale brzine u ponudi) ali mislim da i najsporija opcija ADSL-a je sasvim dobra za većinu korisnika.
-
problem
neće da mi otvori nešto šta mi je poslano u wordu,nikakav pisani dokument.izgleda da je word netragom nestao.šta učinit.gdje ga mogu skinuti.
ili šta napravit da mi ponovo sve otvara
-
e pa sad zavisi kako ti je netragom nestao no to ćemo teško riješiti preko poruka
možeš si sa interneta skinuti open office koji je besplatan
-
gdje da ga nađem,puno hvala na brzim odgovorima jer mi je stvarno hitno :*
-
-
a koje treba od ovih ponuđenih.
-
-
i onda jeli trebam sve ono skinit šta piše ili samo jedan
-
samo prvi, ovo su neki dodaci
-
Jesi sigurna da ti je nestao Word? Moguce da si samo u mailu dobila .docx umjesto .doc i da ti ga kompjuter ne moze otvoriti.
-
a šta tada napraviti
i još jedno pitanje..treba mi prevesti neki text sa engleskog na hrv.sa jedne stranice na net.mogu li to kako učiniti.moram imati program za prijevod texta ili nešto drugo.
ili ne mogu tako kako sam zamislila
-
Možeš tekst prevesti koristeći Google Translation bar. Ako se ne snalaziš sama pošalji mi link na tekst pa ti ja prevedem.
-
http://www.google.com/intl/hr/toolbar/ie/index.html
Tu možeš skinuti Googlovu alatnu traku za prevođenje web stranica, u slučaju da je nemaš.
-
ako imaš dokument s ekstenzijom .docx trebaš ga poslati nekome tko ima najnoviji word, da ti ga "sejva" kao obični .doc.
što se tiče internetskih automatiziranih prijevoda, nadam se da ih ne trebaš u neke ozbiljne svrhe.
-
hvala,nije ništa ozbiljno.
puno zanimljivih stranica bude na engleskom,pa me zanimalo može li se to nekeko prebaciti na hrv.
znam engleski ali ne tako idealno,pogotovo kad su neke praktične rečenice.
-
onda ok, jer ti instant prijevodi ti praktički prevode riječ po riječ, pa zna biti urnebesno smiješnih rezultata, ako ništa drugo :)