Je li ih netko pripremamao? Mi smo ih sinoć pravili, ali sam naišla na svakakve savjete pa ako netko ima iz prve ruke dajte.
Printable View
Je li ih netko pripremamao? Mi smo ih sinoć pravili, ali sam naišla na svakakve savjete pa ako netko ima iz prve ruke dajte.
Obožavam inćune, mogu ih jesti i same i u klopi, fantazija! Najčešće u kombinaciji sa špinatom ili na pizzi... Tu mislim na one inćune iz staklenke (obavezno s maslinovim, ne običnim uljem).
ja ne kužim lucij@ koje je tvoje pitanje - kako usoliti inćune ili što bi s usoljenim inćunima?
Pitanje je kako ih usoliti?
Lako ću ja s njima jednom kada budu usoljeni :mrgreen:
uf moram moje pitati. cijela ti je tu filozofija oko slaganja :roll:
mislim da idu nekako trbuhom na trbuh, stavlja se krupna sol i sve se dobro stisne, da je pod pritiskom. i ne dira par mjeseci. a onda čišćenje, filetiranje... papanje
Uh, sun. Mi smo ih već složili po naputku jedne gospođe koja to godinama radi. Ali ona je rekla, ne trbuh na trbuh, već baš trbuh na leđa. I složili smo ih onako da se dotiču glava i rep od druge ribe, kužiš, ne sve glave jedna do druge. Super sam to objasnila :roll: I onda idući red okomito.
Stavili krupnu sol, najkrupniju koju smo našli, stisnuli, stavili teret i kaj sad? Treba povremeno prazniti tu tekućinu, navodno, tu nailazimo na oprećna mišljenja. Daj ih, molim te, pitaj.
I još je MM sinoć neki tip rekao da je njegov frend to radio 5 puta i da su mu se svaki put pokvarile. Sad mene muž pila jesmo li sveučinili kako treba.
:/
budem muža pitala kad se pojava, moji to rade svake godine i nikad se ne pokvare :)
ja sam ti ono bubnula za trbuhe, ne sjećam se, znam samo da ima neka caka kako se mora.
mislim da moji ne prazne tu vodu, al nisam ni za to sigurna. večeras ti napišem :)
Super! Hvala!
:? Aha, ni ja nisam skužila iz prvog posta što ti zapravo trebaš... never mind... :mrgreen:
evo me :)
dobro ste složili, tako treba trbuh-leđa, glava-rep. Između svakog sloja hrpa krupne soli. Pod prešu pa zaliti salamurom do vrha, da nema zraka. Moji nakon 10-15 dana izliju onu sukrvicu (ali veli MM da neki to ne rade) i onda zaliju nazad sa novom salamurom i ostave tako 4 mjeseca.
I to je to - dobar tek! :lol:
Sun, puno ti hvala!
i drugi put :)